Četvrtak, 2. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Završena akcija “Svaki dres svoju priču nosi”: Prikupljeno 50.000 KM potrebnih za kupovinu pedijatrijskog respiratora

Preuzmite sliku

Realizacijom projekta “Svaki dres svoju priču nosi” omogućena je nabavka aparata za mehaničku ventilaciju za zdravstveno najugroženiju djecu smještenu na Odjeljenju intenzivne terapije i njege Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla.

Humanitarna akcija koju je pokrenuo Tuzlak Sead Mulić, bivši uspješni rukometaš i dugogodišnji kolekcionar dresova je uspješno završena.

Mulić je odlučio kroz aukciju prodati sve svoje dresove koje je skupljao gotovo 30 godina, a sve s ciljem da pomogne Klinci za dječije bolesti UKC-a Tuzla.

Mulić je potvrdilo da je cilj ispunjen i da su prikupljena potrebna sredstva, te se zahvalio svima koju su učestvovali u ovom humanitarnom poduhvatu:

“Poštovani i dobri ljudi,uz čestitke za Novu Godinu, zelimo vas informisati da smo s 31.12.2022.godine došli do željenih 50.000 KM potrebnih za ostvarenje cilja i kupovinu pedijatrijskog aparata za mehaničku ventilaciju. Hvala vam od srca. Kupovinom dresova na aukciji Svaki dres svoju priču nosi pomogli ste da ostvarimo cilj. U narednom periodu ćemo vas informisati o nabavci , odnosno predaji aparata Klinici za djecje bolesti UKC Tuzla” – poručio je Mulić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje