Petak, 4. Decembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Zaključci Kriznog štaba grada Tuzle u vezi novog korona virusa

Krizni štab Grada Tuzle jučer je zaključio da su sve osobe sa stalnim ili privremenim boravkom na području Tuzle, a koje dolaze iz zemalja gdje su zabilježeni slučajevi koronavirusa, dužne u roku 24 sata nakon povratka u Tuzlu javiti se putem telefona Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja u Tuzli.

Te osobe dužne su javiti se na broj 035/368-428 i dati podatke o boravku u tim zemljama i svom trenutnom zdravstvenom stanju.

Ukoliko se navedene osobe vrate u Tuzlu u dane vikenda i za vrijeme trajanja praznika, dužne su da se u roku od 24 sata nakon povratka jave putem telefona Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Tuzli na broj 124 i daju podatke o svom boravku u tim zemljama i svom trenutnom zdravstvenom stanju.

Od nadležnih državnih organa i organa Federacije BiH zatraženo je da poduzmu sve mjere, radnje i aktivnosti radi zbrinjavanja migranata sa područja grada Tuzle u namjenske objekte, izvan Tuzle a na području Federacije, i da im bude osiguran adekvatan zdravstveni nadzor kako bi se spriječio eventualni nastanak i širenje svih zaraznih bolesti pa tako i koronavirusa, saopćeno je iz Kriznog štaba Grada Tuzle.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,