Petak, 3. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Zajednički projekt Užica i Tuzle u oblasti upravljanja komunalnim otpadom

Preuzmite sliku

“Regionalni centar za upravljanje otpadom Duboko” i JKP “Bioktoš” iz Užica, u sradnji sa JKP “Komunalac” i Centar za ekologiju i energiju iz Tuzle, u julu su pokrenuli realizaciju osamnaestomjesečnog projekta “Predgrađa recikliraju – Uspostavljanje sistema upravljanja otpadom u prigradskim naseljima Užica i Tuzle“- SUBREC.

Projekt sufinansira Evropska unija kroz “Program prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014 – 2020”, u okviru finansijskog Instrumenta pretpristupne pomoći (IPAII).

Projektom je predviđeno da se putem edukacije i medijske kampanje obuhvati svo stanovništvo Užica i Tuzle, dok je za 5.000 domaćinstava iz prigradskih naselja Užica i Tuzle planirana nabavka 10.000 namjenskih kanti za ambalažni i miješani otpad, 600 kompostera za prikupljanje organskog otpada iz domaćinstava i 40 kontejnera za prikupljanje ambalažnog stakla.

Sutra će u “Dramar Centru” u Tuzli biti organizovan prvi sastanak Zajedničkog projektnog tima, na kojem će biti potpisan Sporazum o partnerstvu između četiri partnerske organizacije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,