Nedjelja, 27. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Zabava na Pannonici: Imamović organizovao druženje sa djecom sa posebnim potrebama (FOTO)

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović danas je u kompleksu Panonskih jezera upriličio tradicionalno prvomajsko druženje sa djecom sa posebnim potrebama i djecom iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.

Tri stotine djece sa posebnim potrebama, među kojima su i štićenici Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli danas su na panonskim jezerima imali priliku uživati uz bogat program, koji je popraćen prigodnim doručkom i pićem.

Gradonačelnik Tuzle poručio je da su ovo danas njegovi najvažniji gosti, ali i najvažniji gosti kompleksa Panonskih jezera, naglasivši da se prvomajsko druženje organizira već 17 godina.

„Ova organizacija vrijedi njihovog osmijeha koji vidimo na njihovim licima. To nema cijenu. Nadam se da će neko nastaviti da slijedi moj primjer. Kolegama i ljudima u vlasti kažem da pogledaju ovo, jer je sevap veliki“, rekao je Imamović.

Direktor Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli Amir Muharemović kaže da je za štićenike ove ustanove jedno ovakvo druženje od velikog značaja.

Kako je naveo, djeca koja se nalaze u ovoj ustanovi već su jednom ostavljena od svojih roditelja te im je ovo prilika da im se na neki način stavi na znanje da nisu zaboravljeni i ostavljeni od lokalne zajednice, odnosno građana.

„Mi smo zahvalni na svemu onome što gradonačelnik čini za djecu. Ovo je posebna prilika koju oni i očekuju. Već godinama sarađujemo s Gradskom upravom, tako da se djeca raduju svemu ovome, imaju priliku izaći iz okvira ustanove te se vidjeti i sa drugom djecom. Atmosfera je vesela i prilagođena djeci“, rekao je Muharemović.

Pored prvomajskog druženja, Imamović za djecu s posebnim potrebama i štićenike Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli organizira i prigodan program u vrijeme novogodišbnih praznika kada im, uz obilazak, uručuje i prigodne poklone. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje