Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Za osmijeh dječiji: Uspješno Donatorsko veče za nastavak adaptacije Dječije klinike UKC-a Tuzla (FOTO)

Preuzmite sliku

Fondacija Junuzović u saradnji sa JZU UKC Tuzla, organizovala je 30. marta Donatorsku večeru “Za osmijeh dječiji”.

Nastavak je to prošlogodišnje priče kada je zahvaljujući donatorima na Donatorskoj večeri prikupljen iznos od preko 100.000 KM. Zahvaljujući tim donacijama danas imamo potpuno renovirane dijelove Dječije klinike UKC-a Tuzla.

Ove godine Donatorska večera ponovila je svoj prošlogodišnji uspijeh. Prikupljena su sredstva kako bi se nastavili radovi na Dječijoj klinici, a donatorima, našim gostima, veče je proteklo u ugodnoj atmosferi i prelijepom ambijenta Hotela Senad od Bosne na jezeru Modrac. Za kompletan ugođaj pobrinuli su se voditelji Erna Saljević i Tarik Filipović. Veče je uljepšala Aukcija dresova Edina Džeke, Miralema Pjanića, Cristiana Ronalda i Mirze Teletovića kao i Bon poznate BH dizajnerice, Belme Tvico. I na ovaj način prikupljena sredstva će se direktno donirati za adaptaciju Dječije klinike.

U svom obraćanju osnivačica Fondacije Junuzović i inicijator Donatorske večere, gđa. Selvedina Junuzović izrazila je zadovoljstvo zbog velikog odaziva donatora i prepune sale ljudi koji su prepoznali vrijednost ove akcije.

Prikupljena su sredstva u vrijednosti od oko 80.000 KM, ali nakon velikog broja poziva i interesovanja, očekuju se uplate još donatora. Način učešća na Donatorskoj večeri donatori su podržali kroz ponuđene pakete: platinasti, zlatni, srebreni donatori i kupovinom pojedinačne ulaznice u iznosu od 100 KM.

Platinasti donatori Donatorske večeri “Za osmijeh dječiji”

1. NLB Banka
2. Babilon
3. Junuzović kopex

Zlatni donatori:

1. Phoenix Pharm
2. Specijalistička ordinacija Sporticus dr. Buljugić
3. Acibadem klinika

Srebreni donator:

1. Sonra
2. Tehna Gračanica
3. Adriatic Osiguranje
4. Litvatrans Banovići
5. Gradski I prigradski saobraćaj Tuzla
6. Franjevački samostan Tuzla
7. Club Wintorius
8. AQM Tuzla
9. EuroProst Gračanica
10. Stomatološka ordinacija Novodent
11. Altermedia
12. Solana Tuzla
13. Alfa Global
14. Heez Gradnja Tuzla
15. Sportska kladionica “Formula”

Medijska podrška projekta:

RTV7, Radio TNT, portal www.tuzlanski.ba

Fondacija Junuzović zahvaljuje se svim donatorima koji su prepoznali značaj adaptacije Dječije klinike i odvojili svoja sredstva kako bi uslove liječenja najmlađih pacijenata u najmanju ruku, poboljšali.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje