Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Wine & Food Festival u Tuzli: Promocija naših autohtonih vrsta vina i hrane

Preuzmite sliku

Festival je zamišljen je kao jedinstven budući godišnji projekat koji ljubiteljima vina pruža priliku da uživaju u najkvalitetnijim vinima i delikatesama iz Bosne i Hercegovine.

Prvi bh. Festival vina i hrane “WINE & FOOD FESTIVAL“ Tuzla 2015., održat će se 01. i 02. oktobra 2015. godine u Bosanskom kulturnom centru Tuzla u organizaciji Restorana Royal Tuzla i Freestyle marketing agencije Tuzla.

 • poster festivala
 • Festival je zamišljen je kao jedinstven budući godišnji projekat koji ljubiteljima vina pruža priliku da uživaju u najkvalitetnijim vinima i delikatesama iz Bosne i Hercegovine. Iskreno se nadamo da ćemo kao organizatori uspjeti u namjeri da ostvarimo i zadržimo visoke standarde po pitanju kvaliteta Festivala koje smo pred sebe postavili te da ćemo ispratiti sve aktualne tokove iz ove oblasti, navodi se u saopštenju organizatora.

  Jedan od osnovnih ciljeva ovog festivala je promocija vinske kulture i naših autohtonih vrsta vina i hrane,prvenstveno među građanima i vinarima, a potom i svima koji dolaze u Grad Tuzlu. Ovo je jedinstvena prilika i mogućnost ugostiteljima da probaju najbolja vina i delikatese a potrošačima da saznaju nesto više o vinogradarstvu i proizvodnji vina.

  Iako Bosna i Hercegovina tek postaje prepoznatljiva u svijetu kao nova vinska zemlja, još uvijek nažalost nismo učvrstili svoju poziciju na vinskoj karti svijeta, uprkos tome što je vinarstvo kroz stoljeća bilo vrlo važna privredna aktivnost.

  Imena sudinika Prvog bosanskohercegovačkog festivala vina i hrane Tuzla 2015., garantiraju vrhunske delikatese i kapljice vrhunskih vina, a nama samo preostaje najaviti ih, i sve vas pozvati na događanje bez premca u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, ističe se u pozivu.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , , ,