Subota, 22. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vrtić “Sunčica”: Mala matura budućih školaraca

Preuzmite sliku

Danas je u vrtiću “Sunčica” koje djeluje i radi u sklopu JU “Naše dijete” Tuzla upriličena mala matura za 52 buduća školaraca.

Predškolska ustanova JU “Naše dijete” Tuzla i ove godine tradicionalno je organizovala “malu maturu” za djecu predškolske dobi koji od septembra kreću u prve razrede osnovnih škola, koji će uskoro se oprostiti od svojih drugara, vaspitača i vrtića.

  • Naša ekipa zabilježila je atmosferu u vrtiću “Sunčica” gdje ova mala svečana zabava zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima održana u drvorištu vtrića.

    Uz slastice, sokove, ples i muziku djevojčice i dječaci vrtićkih odgojnih grupa “Smješko“, “Ribice” i “Cvjetići” uživali su u svojoj zabavi dok ih u narednom perdiou očekuje priprema za polazak u škole gdje će mnogi od njih vjerovatno nastaviti prijateljstva i druženja u istim školskim učionicama.

    Odgajateljice iz vrtića “Sunčica” su se potrudile da mališanima danas upriliče zabavu koja im je sasvim sigurno uljepšala dan.

  • Podsjetimo, Javna ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje „Naše dijete“ Tuzla objavila je Oglas za prijem i upis djece za 2023/2024 godinu.

    Upis će kako se navodi trajati do 15. juna, a zbog velikog interesovanja korisnika iz JU “Naše dijete” Tuzla apeluju da na se na vrijeme podnese zahtjev kako bi roditelji osigurali mejsto u vrtićima za svoje mališane.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje