Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vrijedna donacija: Meho i Nijaz nisu zaboravili OŠ “Miladije” koju su pohađali kao dječaci (FOTO)

Preuzmite sliku

Učenici JU OŠ “Miladije” novu školsku godinu započeti će ulazeći kroz nova vrata zahvaljujući donaciji dobrih ljudi.

Naime, ovu vrijednu donaciju učenicima OŠ “Miladije” poklonili su  Meho Talović Nijaz Alić, ljudi velikog srca, koji sa svojim porodicama trenutno žive i rade u Švajcarskom gradu Yverdonu.

Talović i Alić bili su učenici nastavnice Vildane Hodžić, koja je uposlenik Osnovne škole “Miladije” i nakon razgovora s njom, te direktorom škole Dževadom Mehić i pedagogicom Selmom Teparić, odlučili su da poklone ovu donaciju” – kažu učenici i uposlenici JU OŠ “Miladije” Tuzla.

Meho Talović je pored učešća u kupovini ulaznih vrata donirao i laminat za dvije kancelarije, kao i fasadnu boju za uređenje zidova oko vrata, a vrijedni domar Hasan Kulić je sve to u kratkom roku ugradio i ofarbao.

Nakon urađenog posla gosp. Meho Talović sa svojom porodicom posjetio je školu, i tom prilikom je direktor škole Dževad Mehić uručio je zahvalnice ljudima dobrog srca koji nisu zaboravili svoju osnovnu školu koju su pohađali kao dječaci.

Ovim putem želimo im se javno zahvaliti za humanost i što učestvuju u poboljšanju rada i boravka naših učenika i uposlenika u našoj školi” – navode iz ove školske ustanove. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,