Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vokabula: Naša podrška vama tokom COVID-19

Preuzmite sliku

Posljednjih nekoliko sedmica iz temelja su promijenili način na koji svijet izgleda. Ljudi širom svijeta suočili su se sa iznenadnom nezaposlenošću, produženim razdobljima izolacije kod kuće i manje pristupa obrazovnim mogućnostima.

Sada više nego ikad vjerujemo da bi obrazovanje, lokalna zajednica i mentorstvo trebali biti dostupni svima. Ako je na vaš život uticao COVID-19, tu smo da vam pomognemo.

I dalje smo tu za vas!

Želimo vam reći da smo i dalje tu za vas. Potpuno razumijemo finansijski stres koji vam je donijela ova pandemija, stoga su se prioriteti svakoga od vas preko noći promijenili.

Ovo vrijeme može pokazati da ste spremni krenuti na novi put i naučiti nove vještine koje će vam biti dugoročno korisne.

Iz sigurnosti svoje kuće puno toga možemo učiniti iako smo razdvojeni. A ako sada posvetite barem 2 puta sedmično da naučite nešto novo, iz trenutne situacije izaćete sigurniji i zacrtati put do dugoročne karijere.

Prema tome, izuzetno nam je važno da u ovoj izvanrednoj situaciji uzorkovanoj pandemijom omogućimo neprekidnost edukacije svima, pa vas ovim putem želimo brzo informisati o tome kako vas podržavamo tokom COVID-19 da finansijski lakše prebrodite ovo neizvjesno razdoblje.

Kako vas podržavamo tokom COVID-19 krize

1. Popust od 20%

Svim polaznicima za vrijeme pandemije poklanjamo popust od 20%. Bez obzira je li riječ o grupnoj ili individualnoj nastavi.

2. Upiši se sada – dobij 2 nastavne jedinke besplatno

Svim polaznicima omogućili smo prijavu i 2 nastavne jedinke potpuno besplatno, što znači da nam se možete pridružiti u virtuelnoj učionici i besplatno vježbati konverzaciju sa profesorom, baš kao da ste u stvarnoj učionici. I zapamtite; Besplatno, ali ne bezvrijedno.

3. Besplatni kursevi za djecu

Djeci od 7-10 godina stavljamo na raspolaganje besplatne kurseve u trajanju od 30 dana. Djeca koja se prvi put susreću sa Otto Krake, simpatičnom ljubičastom hobotnicom, će bez stresa i straha od ocjenjivanja uploviti u sasvim novi svijet opasno zabavnih priča.

4. Besplatni sadržaji

Na EVO platformi (eVokabula) na raspolaganje će biti stavljeni potpuno besplatni sadržaji za dodatno učenje njemačkog jezika od kuće. Dostupno svima, bez obzira koju jezičnu školu pohađate ili ste pohađali.

5. Podržimo jedni druge – volonterske aktivnosti

Smatramo kako je neophodno da pomažemo jedni drugima i da budemo solidarni koliko god to prilike dopuštaju.

Stoga smo formirali timove u svim gradovima u kojima Vokabula djeluje gdje svakodnevno pružamo pomoć starijim osobama kojima je možda zabranjeno ili ograničeno kretanje ili jednostavno nemaju nikog da im pomogne. Zahvaljujemo svim našim profesorima-herojima koji su se pridružili ovim aktivnostima. Nismo izgubljeni ako i dalje možemo pomoći jedni drugima!

6. Našim postojećim polaznicima

Razumijemo finansijski stres koji je donijela ova pandemija. Ako trebate privremeno pauzirati sa kursom, samo nas kontaktirajte i pobrinućemo se da nastavite nekada u budućnosti. A ukoliko želite nastaviti sa kursom poklanjamo vam popust od 20%.

7. Zdravlje i sigurnost prije svega

Novonastalu situaciju dočekali smo spremno i odgovorno. U vrlo kratkom vremenu omogućili smo našim profesorima rad od kuće te otkrili da je sve moguće, dokle god postoji dobra komunikacija i koordinacija unutar tima. Stotine naših polaznika bezbolno je prešlo na online nastavu u virtuelnim učionicama.

8. Tu smo za tebe!

Iako razdvojeni, i dalje smo povezani. Naše učionice su zatvorene, no naš besplatan info broj 080 080 003 je i dalje je otvoren za sve vaše upite, pomoć i podršku.

Molimo vas da budete pažljivi prema našim zaposlenicima koji svakodnevno daju sve od sebe kako bi bili vama na usluzi!

Svakako, u narednom periodu ćemo planirati još aktivnosti koje će biti usmjerene na misiju da učinimo njemački dostupan svima, te se nadamo da ćemo zajedničkim snagama uspjeti prevazići ovo teško razdoblje.

Iako razdvojeni, i dalje smo zajedno

Nastavićemo djelovati na najbolji mogući način u interesu svih strana i činiti pravu stvar!

Ono što možete sada uraditi je napraviti sljedeći korak u vašem životu i početi sa učenjem – danas. Putovanje prema novoj visko plaćenoj karijeri je udaljeno samo jedan klik.

Proljeće donosi duh mladosti, a u zraku se osjeti miris pozitive! Ovog proljeća budite posebno pozitivni, ispunjeni ljubavlju i solidarnosti.

Zahvaljujemo svima na ljubaznosti, podršci i strpljenju u zadnjih nekoliko sedmica i ostanite nam zdravi, vedri i nasmijani kao do sada.

Vaša Vokabula

Više od njemačkog. Život pun prilika. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje