Subota, 23. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vlasnik Binga Senad Džambić i Grad Tuzla djeci oboljeloj i izliječenoj od raka priredili novogodišnje druženje i uručili paketiće u ZOO vrtu

Preuzmite sliku

Udruženje porodica i prijetelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona “PIPOL”danas je u ZOO vrtu Bingo Tuzla upriličilo je novogodišnje druženje za djecu i mlade oboljelu i izliječenu od raka.

Gospodin Senad Džambić, vlasnik i direktor društveno odgovorne kompanije Bingo d.o.o Tuzla, u dječijem carstvu koje se nalazi u sklopu ZOO vrta Bingo priredio je, i ove godine, bezbroj radosti mališanima oboljelim i izliječenim od raka sa područja Tuzlanskog kantona i članovima njihovih porodica, uz obećanje da će ovakva zajednička druženja u budućnosti postati tradicionalna, a naredni susret planiran je već za mart 2020. godine.

Prigodnim druženjem kojem je prisustvovalo više od stotinu članova obilježena je ujedno i trinesta godišnjica uspješnog rada i djelovanja Udruženja.

Udruženje „PIPOL“ organizovalo je i kreativnu radionicu za djecu i mlade, upriličen je i obilazak ZOO vrta Bingo Tuzla u kojem su mališani imali priliku vidjeti veliki broj domaćih i egzotičnih životinja, a dječija radost upotpunjena je u zatvorenoj dječijoj igraonici koja je bila nepresušan izvor zabave za naše mališane.

Djeci oboljeloj i izliječenoj od malignih oboljenja sa područja Tuzlanskog kantona uručeni su i prigodni novogodišnji paketići koje se osigurali grad Tuzla, na čelu sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem, i brojne društveno odgovorne kompanije sa područja Tuzlanskog kantona.

U sklopu novogodišnjih aktivnosti, udruženje “PIPOL” do kraja ove godine upriličiti će i posjetu mališanima oboljelim od raka koji se trenutno nalaze na bolničkom liječenju na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla, koje je prije tri godine u potpunosti opremilo i rekonstruisalo Udruženje “PIPOL” uz pomoć i podršku Grada Tuzla i društveno odgovornih kompanija, za koje su pripremljeni brojni posebni pokloni.

Predstavnici Udruženja će upriličiti i kućne posjete svim mališanima koji su nedavno završili sa bolničkim liječenjem i nalaze se u kućnoj izolaciji zbog osjetljivog imunog sistema i nepovoljne epidemiološke situacije, s ciljem da i oni osjete radost novogodišnjih praznika.

“U ime djece oboljele i izliječene od raka sa područja Tuzlanskog kantona, njihovih porodica i u ime udruženja “PIPOL” zahvaljujemo Gradu Tuzla, gospodinu Senadu Džambiću i društveno odgovornoj kompaniji „Bingo“ kao i svim društveno odgovornim kompanijama, kolektivima i pojedincima zahvaljujući kojima su radost i sreću osjetili mališani i mladi oboljeli i izliječeni od malignih oboljenja sa područja Tuzlanskog kantona.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje