Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vlada TK: Premijer Gutić odbacivao tvrdnje o pritiscima, profesorica Begić tražila izvinjenje (VIDEO)

Preuzmite sliku

Nakon jučer održane press konferencije na Univerzitetu u Tuzli na kojoj se prisutnima se obratio prof. dr. Samir Nurić, rektor Univerziteta koji je kazao kako je u posljednjih nekoliko mjeseci izložen sam pritiscima od strane vladajućih struktura u Tuzlanskom kantonu.

Danas se predstavnicima medija obratio i premijer TK, Bego Gutić. Premijer je govorio o stanju u kojem se trenutno nalazi Univerzitet u Tuzli a u svom izlaganju o stanju na Univerzitetu u Tuzli između ostalog je spomenuo da posljednjih dana rektorom upravljaju profesori Zlatan Begić i Edin Delić čije je suprugu i sestru zaposlio isti taj rektor.

Na iznanđenje prisutnih, press konferenciji upravo je i prisustvovala ranije prozvana profesorica Amela Begić koja je vidno uznemirena odgovorila na prozivke da je na tuzlanskom univerzitetu primljena u vrijeme sadašnjeg rektora Samira Nurića.

Tuzlanski.ba je na svojoj Facebook stranici posjetiteljima portala omogućio LIVE prenos press konferencije a cjelokupni snimak možete pogledati u prilogu. Verbalni obračun Amele Begić i premijera Gutića pogledajte od 31:18 minute. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje