Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

“Vidimo se negdje gore”: Fukare se emotivno oprostile od druga sa tribine

Preuzmite sliku

U stravičnoj nesreći na planini Prenj jutros je poginuo Rade Šimić, pripadnik Oružanih snaga BiH. 

Šimić je smrtno stradao jutros u manjoj lavini na sjevernoj stijeni vrha Cetina na planini Prenj.

Vezano | Veliki gubitak: Na Prenju stradao Tuzlak Rade Šimić, vojnik Oružanih snaga BiH

Njegov kolega Admir Andelić lakše je povrijeđen, ali je uspio pronaći tijelo stradalog Šimića kojeg je lavina bacila niz liticu.

Vijest o tragičnoj smrti pripadnika Oružanih snaga BiH, zatekla je građane Tuzle i sve one koji su poznavali lik i djelo Radeta Šimića.

Rade je završio Ekonomski fakultet u Tuzli, s najboljim prosjekom. Tokom studiranja dobijao je stipendije te koristio studentske programe za putovanja po Evropi.

Napisao je knjigu o putovanju po dijelovima Južne Amerike, kada je proputovao kroz Brazil, Argentinu, Urugvaj i Boliviju, ali i posjetio drevni grad Inka.

Vezano | Rade je 2018. godine, uspon na smrtonosnu planinu posvetio ´Slobodi´ i bolesnoj komšinici

Od svog “druga sa tribine”, danas su se oprostili i navijači fudbalskog kluba Sloboda, Fukare emotivnom porukom.

“Rade je bio drug sa tribine, brat. Živio je Slobodu, i gdje god da je išao, zastava Slobode ili šal bili su neizostavni dio opreme koju je nosio sa sobom. Sloboda je za njega bila život, živio je Slobodu. Neka ti je vječna slava druže sa tribine. Vidimo se negdje gore!”, stoji u Facebook objavi ove navijačke grupe.

Rade je u dokumentarnom filmu glumio jednu od tri glavne uloge, mladića različitih interesovanja koje je vezala ljubav prema crveno-crnoj boji.

Podsjećamo, Helikopter Oružanih snaga BiH poletio je prema mjestu nesreće na Prenju, gdje je danas smrtno stradao alpinista Rade Šimić, međutim, upitna je spasilačka operacija zbog vrlo teških vremenskih uslova. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje