Utorak, 24. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Veliko interesovanje za projekte Tuzla Hills i Banja Residence: Očekivana realizacija velikog broja ugovora

Kako je Tuzlanski.ba ranije pisao investitor novih stambenih kompleksa u Tuzli koji su posljednjih dana izazvali veliku pažnju javnosti i građanstva je Deling Invest.

Kako je investitor potvrdio sve je spremno da se krene u realizaciju atraktivnih stambenih i stambeno-poslovnih projekata Tuzla Hills i Banja Residence. Početak radova na objektu Banja Residence planiran je za proljeće 2021. godine a planirano useljenje u jesen 2022. godine, dok se useljenje prvih kupaca u atraktivni kompleks Tuzla Hills očekuje krajem 2023. godine. Pored navedenog, useljenje u objekat Park Lake najavljeno je za kraj 2021. godine.

“Izuzetno nas raduju reakcije ali i očekivana realizacija velikog broja ugovora o rezervaciji stanova za oba nova projekta obzirom na interesovanje tržišta na što smo svakako kao investitori ponosni” za Tuzlansk.ba naveli su iz Deling Investa.

Tuzla Hills

Rezidencijalno-poslovni kompleks Tuzla Hills se nalazi u naselju Bukovčići i prostire se na 20.000 kvadratnih metara površine.

Detaljnom i suštinskom analizom lokacije, okruženja te kontakt zona, osnovu postavke čini kontinuirana građevinska struktura-Blok na platou, koji svojom geometrijom kako u horizontalnom tako i u vertikalnom smislu mimikrijski imitira obrise susjednih brda. Blok čini bazni stambeni objekat a istovremeno definira i susjedstvo kao neophodni elemenat susjednog stanovanja formirajući dvorište koje kuća treba da ima da bi se zvala kućom.

Dvorište je metafora relaksacije, igre djece, ugodnog druženja komšija, malo ogovaranja, šetnje i svega drugog što nam nudi AVLIJA u našim kućama. Tu nema automobila, nema nesigurnosti.

S obzirom na visinski položaj, izolaciju i vizure prema jezerima i gradu, stepenasto se formiraju etaže tako da njihove terase imaju nezaboravne poglede i čist zrak.

Opširnije o projektu možete saznati OVDJE.

Banja Residence

Lokacija se nalazi u neposrednoj blizini vrlo atraktivnog turističkog dijela grada – Panonska jezera, koja svojim razvojem nevjerovatno pozitivno mijenja krajolik i podiže ga na jedan viši nivo. Osim jezera tu su i vrlo aktivni teniski tereni, ugostiteljski objekti kao i spomenici sa zonama rekreacije, šetnje  i zelenih zona. Sam naziv lokacije BANJA već govori o njenim potencijalima. Čitava lokacija se nalazi sa sjeveroistočne strane Ul.Džindić Mahala i razvija se longitudinalno.

Koncept Arhitektonski zadatak je bio razvijati dizajn u pravcu nekog usvojenog arhitektonskog elementa koji je aplikativan na cijeli objekat i koji će se na objektu čitati kao kontinuirani patern. S obzirom da je glavna fasada objekta jugozapadna i problem zaštite od sunca trebalo je riješiti u istom kontekstu.

Opširnije o projektu možete saznati OVDJE.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje