Utorak, 11. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vapaj očajnog oca iz Tuzle: Zbog kvara na aparatu u UKC-u život moje kćerke je ugrožen

Preuzmite sliku

Fahrudin Sinanović iz Tuzle, očajni otac teško oboljele Nede Sinanović – Arnautović uputio je otvoreno pismo direktoru Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Nešadu Hotiću, jer je život njegove kćerke ozbiljno narušen zbog kvara na jednom od aparata koji se nalazi u Klinici za onkologiju i radioterapiju.

Sinanović je za portal Tuzlanski.ba izjavio da je njegovoj kćerki ove godine ponovo dijagnosticiran tumor parotide koji je otklonjen u Beogradu jer u bolnici u Tuzli nije postojao tim stručnjaka koji bi to odradio, a patohistološki nalaz nažalost naknadno je pokazao prisustvo zloćudne novotvorine limfnih čvorova.

„Neda je trebala biti podvrgnuta radioterapiji u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, ali to se još uvijek nije desilo, jer je uređaj za zračenje u kvaru. Prije dvije sedmice ona je trebala biti u tretmanu, a sada kada sve to počne, ja ne mogu garantovati da će ona biti adekvatno ‘ozračena’ i ne mogu tvrditi da te kancerogene stanice nisu krenule prema metastazi“, kaže Sinanović.

Posebno je razočaran neadekvatnim ponašanjem mendžmenta tuzlanskog UKC-a te neblagovremenim rješavanjem problema u cilju ponovnog uspostavljanja funkcionalnosti aparata koji je od velikog značaja za sve pacijente.

„To nije aparat za popravku zuba, to je aparat kojim se zaustavlja širenje bolesti. Alarmirao sam sve one koje sam znao i nakon toga sam dobio čvrsto obećanje od menadžmenta koji su mi rekli da će aparat u 99 posto danas proraditi. Da li se cijela javnost trebala dići da bi propradio jedan aparat, stvarno mi nije jasno“, rekao je očajni otac.

Iako smo uputili dopis, do objave ovog članka očitovanje direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Nešada Hotića nismo dobili. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje