Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uspješno održan seminar digitalnog marketinga u Tuzli: Kako do novih kupaca uz Google i Facebook oglašavanje? (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Digitalni marketing u biznisu: Kako do novih kupaca uz Google i Facebook oglašavanje.

U Tuzli je u četvrtak, 7. decembra 2017. godine, održan seminar o digitalnom marketingu pred oko osamdeset učesnika, u organizaciji firme Lilium d.o.o. iz Sarajeva.

Glavna tema je bila “Kako do novih kupaca uz Google i Facebook oglašavanje?”. Seminar su vodili certificirani Google AdWords eksperti, Semir Musić i Edin Halilović, osnivači kompanije Lilium.

Seminaru su prisustvovali menadžeri i zaposleni u prodaji i marketingu, rukovodioci javnih i privatnih preduzeća, preduzetnici i studenti. Polaznici seminara su imali priliku saznati kako kreirati kampanje kroz Google i Facebook, kako pomoću remarketinga zapamtiti i targetirati potencijalne kupce, koristiti Google Analytics, te kako efektivno upotrebljavati CRM sisteme i newsletter. Svi, ali i oni koji za oglašavanje imaju na raspolaganju minimalna sredstva, mogli su naučiti kako da ostvare povrat tog ulaganja uz primjenu potpuno besplatnih internet alata.

Semir Musić, jedan od predavača na seminaru, naglasio je značaj Facebook kampanja i targetiranja kao način povećanja zarade bilo kog biznisa. Konsultant za digitalni marketing i strategiju.

Edin Halilović, istaknuo je prednosti digitalnog marketinga kao što su niža cijena, mjerljivost rezultata, fleksibilnost i olakšana komunikacija sa klijentima. Zaključili su da je digitalni marketing način za pokretanje novih i unapređenje postojećih biznisa. “Ljudi u Bosni i Hercegovini se zanimaju za digitalni marketing i drago nam da imamo priliku pružiti interaktivne seminare poput ovog u Tuzli” – rekao je Halilović.

Kompanija Lilium postoji već dvije godine i za taj period, uspjela je ostvariti saradnju sa najvećim kompanijama u BiH među kojima su DM, Porsche BH, Mercedes, Posao.ba, ASA Osiguranje, OLX, Astra i Borovo te mnoge druge. Lilium je bosanskohercegovačka firma koja ima Google Partner status što znači da u pogledu kreiranja kampanja ispunjava sve Googleove uslove i preporuke.

Nakon seminara u Tuzli, slijede seminari i u drugim većim gradovima u BiH, prvenstveno seminar u Sarajevu, koji je predviđen za početak naredne godine. Više o tome možete pratiti na academy.lilium.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje