Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uspjeh mladih Pravnika iz Tuzle: Daleko ispred ostalih kolega (FOTO)

Preuzmite sliku

Pravni fakultet Univerziteta u Tuzli uzeo je učešće na četvrtom Futura Moot court takmičenju u oblasti poznavanja Evropske konvencije i ljudskih prava i jurisprudencije Evropskog suda za ljudska prava.

Naime, radi se o Moot court takmičenju organizovanom od strane svjetski priznate organizacije Civil rights defenders, koja ima za cilj odbranu građanskih i političkih prava.

 • pravnici-tuzla-studenti
 • Ove godine, takmičenje je trajalo od 03.-05. jula, a sva suđenja su održana na Općinskom sudu u Travniku, i to pred eminentim sudijama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, Apelacionog suda Srbije, te sudijama iz Hrvatske.

  Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli su predvođeni akademskim trenericama Almirom Smajić (asistent) i Irmom Mešić ostvarili veoma zapažene rezultate. Prije svega, studenti su na takmičenju u Travniku imali najbolji pisani podnesak, a pored toga se tim u sastavu Amela Palavrić, Maida Hadžić, Amina Zukić, Mirha Husić, Ermin Prijić, Faruk H. Avdić i Mirza Mustafagić izvrsno predstavio i na simuliranim suđenjima pred Evropskim sudijama gdje su ostvarili svih 6 pobjeda.

 • pravnici-tuzla-studenti3
 • Studenti Pravnog fakulteta su ostvarili do sada nezapamćen uspjeh, kako navode organizatori takmičenja. Iako je do sada praksa pokazala da je bodovna razlika između 1. i 2. mjesta svega par bodova, Evropske sudije su odlučile da su studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli ove godine daleko ispred svih ostalih, pobjedivši drugoplasiranu, ekipu Zenice, sa više od 30 poena razlike.

  Ovo je vrlo značajan uspjeh studenata Pravnog fakulteta  i nastavnog osoblja. Ovogodišnji predsjednik kluba bila je dr. sc. Mirela Čokić – Džinić docent.

  Prijem za uspješne studente Pravnog fakulteta bit će upriličen kod rektora Univerziteta u Tuzli u ponedjeljak, 13.7.2015. godine u 11,00 sati. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje