Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uskoro počinju infrastrukturni radovi u Tuzli: Gradnja ‘Muzeja Kapija’, posebne lokacije za vlasnike pasa…

Preuzmite sliku

Tokom 2019. godine Grad Tuzla između ostalog realizovao je projekte sufinansiranja mjera smanjenja aerozagađenja u individualnim stambenim i individualnim stambeno-poslovnim objektima na području grada.

U 2020. godini planirana je realizacija brojnih projekata među kojima su izgradnja Centralnog gradskog groblja faza A-I, sanacija putne infrastrukture za 15 putnih pravaca, uključujući semaforizaciju i sanaciju raskrsnica Solana i Paša Bunar, projekat gradnje, rekonstrukcije, odnosno sanacije parkova. Planirana je kupovina obdaništa, gradnja  ‘Muzeja Kapija’ i ‘Kuće bosanskog jezika’.

“U narednom periodu tekuće godine planirana je sanacija uništene i u više navrata pokušavano popravljane tartan staze od spomenika ‘41.-45.’ do spomenika ‘92-95’, kao i druga tartan staza koja vodi od spomenika ‘92-95’ prema groblju poginule mladosti. Raditi će se rekonstrukcija široke šetnice koja vodi od stepeništa prema fonatani ‘Ledi’, odnosno prema kompleksu Panonika i ona će se završiti do spajanja šetnice koja vodi od restorana ‘Zlatnik’ do kompleksa ‘Panonika'”, riječi su Mirele Uljić, pomoćnice gradonačelnika Tuzle u Službi za komunalne poslove, izgradnju i poslove MZ.

“Ono što je također bitno za izdvojiti jeste planirana gradnja na jednom mikrolokalitetu posebno ograđenog prostora namijenjenog za vlasnike pasa, a u kojem će se životinje moći igrati. To će biti jedna od nekoliko lokacija u gradu na zelenim površinama gdje će biti omogućeno ljubiteljima i vlasnicima da mogu slobodno dovesti svoje pse, te da se lijepo i u miru sa njima igraju, ne ometajući druge posjetitelje zelenih površina, i obrnuto”, istakla je Uljić.

Opširnije o tome kakvi infrastrukturni radovi čekaju Grad Tuzlu pogledajte u videu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje