Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uskoro početak radova na izgradnji novog Gradskog groblja u Tuzli

Preuzmite sliku

JKP Komemorativni centar Tuzla je od početka pandemije prilagodio način rada novonastaloj situaciji.  

Primjenjuju se posebne mjere zaštite na radu, te mjere samozaštite od moguće zaraze u kontaktu s drugim osobama. Na poseban način se pripremaju tijela umrlih za ukop, a u Komemorativnom centru su od početka pandemije osposobili još dvije mrtvačnice.

Uporedo s tim aktivnostima, u Komemorativnom centru se pripremaju za početak radova na izgradnji Gradskog groblja Drežnik.

Pripremni radovi su završeni a očekuje se da izvođači radova za mjesec dana počnu sa aktivnostima na terenu. Prva faza trebala bi biti završena do proljeća, istakao je za Hroniku plus Faruk Latifagić, direktor JKP Komemorativni centar Tuzla. Realizacija projekta će se odvijati etapno, a u krajnjim fazama predviđena je izgradnja prvog krematorija na području Tuzle.

Podsjećamo, Elektroprivreda BiH je još u decembru 2015. godine s Gradom Tuzla potpisala ugovor o prijenosu vlasništva s pravima na posjed lokaliteta deponije šljake i pepela u naselju Drežnik, bez naknade na nekretninama.

Izgradnja centralnog gradskog groblja slovi za najsloženiji građevinski projekt koji će se realizirati u nekoliko etapa, prva faza će koštati između tri i četiri miliona KM. (RTV 7)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje