Srijeda, 8. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Uskoro “pauk” vozilo na ulicama Tuzle, sredstva za nabavku obezbijeđena

Preuzmite sliku

JKP Saobraćaj i komunikacija Tuzla je najavilo da će ove godine biti nabavljeno pauk vozilo. Naime, za ovaj projekat je već obezbijeđeno oko 250 hiljada KM, a pauk vozilo bi se na tuzlanskim  ulicama moglo naći već u prvom kvartalu ove godine.

”Kako bi sva nepropisno parkirana vozila na području cijelog grada mogli ukloniti, kako bi ostali građani imali nesmetan prolaz. Ovdje mislimo na protupožarni put, nepropisno parkiranje na raskrsnici, na zelenoj površini”, rekao je u izjavi za RTV Slon Nedžad Malikić, direktor JKP ”Saobraćaj i komunikacije” Tuzla.

Inicijativu za nabavku pauk vozila, prije nešto više od pola godine, pokrenuli su vijećnici SDP-a u Gradskom vijeću Tuzla. U obrazloženju inicijative je navedeno da bi nabavkom ovakvog vozila JP Saobraćaj i komunikacije Tuzla, u saradnji sa MUP-om TK, kvalitetnije regulisali saobraćaj u mirovanju na području Grada Tuzle, u smislu premještanja nepropisno parkiramih vozila, kao i napuštenih vozila koja već duži vremenski period neregistrovana, slomljenih stakala i zapuštena predstavljaju potencijalni izvor zaraze, te zauzimaju znatan broj parking mjesta u različitim dijelovima grada.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,