Četvrtak, 4. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uskoro okončanje radova: Most na Sjevernoj saobraćajnici dobija svoj konačan izgled (FOTO)

Preuzmite sliku

Pješački most od Centralnog gradskog parka do Panonskih jezera, čiji je osnovni cilj povećanje bezbjednosti učesnika u saobraćaju, uskoro bi mogao biti pušten u rad.

Radovi teku punom parom, a završetak je planiran krajem septembra, što znači da će građani ubrzo moći „kraćim putem“ preći s jedne strane Sjeverne saobraćajnice na drugu. Nakon izradnje mosta biti otvoren i treći ulaz na Panonska jezera koji će u velikoj mjeri u jeku ljetne sezone rasteretiti dva postojeća ulaza. Most već dobija konačan izgled, a kako će izgledati možete pogledati u fotogaleriji.

Pješački most položajno je usklađen sa već ustaljenim pješačkim koridorom, koji iz pravca centra grada prolazi pored Pravoslavne crkve i zgrade Vladikinog dvora i vodi preko sjeverne saobraćajnice prema postojećim i budućim kapijama u kompleksu Panonskih jezera. Obezbijeđena je i kvalitetna pješačka veza Centralnog gradskog parka sa kompleksom Panonskih jezera i autobuskim stajalištem uz sjevernu ivicu sjeverne saobraćajnice. U konačnici, ova pasarela je spona dvije najveće pješačke zone u centru – kompleksa Slana banja i historijske gradske jezgre. Ugovorena vrijednost radova iznosi 278.175,05 KM, a izođač je „TOM-CAT“ d.o.o Tuzla. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje