Subota, 23. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uskoro asfaltiranje kružnog toka na raskrsnici Husino

Preuzmite sliku

U narednim danima najavljeno je asfaltiranje kružnog toka na raskrsnici Husino gdje radovi traju već oko četiri mjeseca nakon čega će se kvalitet i sigurnost saobraćaja na ovoj dionici poboljšati.

Nakon okončanja radova saobraćaj na ovoj dionici biće dosta sigurniji kako za vozače tako i za pješake, a skratit će se i vrijeme putovanja.

Naime, radi se o raskrsnici tri gradske ulice i magistralne ceste, koja je prema ranijim studijama označena kao neadekvatna i smatrala se crnom tačkom prema velikom broju nesreća na ovoj lokaciji.

Iz JP Ceste FBiH kažu da vrijednost radova iznosi oko 900 hiljada KM plus PDV, a u pitanju su kreditna sredstva Svjetske banke i Evropska investicijske banke za modernizaciju cesta u FBiH.

Iako je prema ugovoru o realizaciji ovog projekta bilo ugovoreno da se radovi okončaju sredinom januara 2021. godine iz JP Ceste FBiH kažu kako će fizički završetak radova biti okončan do kraja decembra.

Prema projektu, nova raskrsnica predstavlja modifikovanu jednotračnu kružnu raskrsnicu sastavljenu od dva kružna dijela vanjskog precnika 33 metra sa kolovoznom trakom širine šest metara i provoznim dijelom širine 1,50 metar koji su međusobno povezani kontinualnom saobraćajnicom širine 6 metara.

Završne radove kružnog toka na raskrsnici Husino možete pogledati u video prilogu gdje su kadrovi snimljeni dronom iz zraka. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,