Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Uređenje u toku: Poboljšavaju se uslovi rada na stadionu Tušanj (FOTO)

Preuzmite sliku

JU „Gradski stadion Tušanj“ Tuzla privodi kraju radove na stadionu koji se odnosi na uređenje glavnog terena, sanacija krova zgrade u kojoj su smještene svlačionice, prostorija za službena lica, ambulanta za igrače, prostorija za sudije i ekonomat.

Na glavnom terenu je urađeno busjenovanje oštečenog dijela terena kako bi sportski teren u narednom periodu bio kvalitetniji za odigravanje utakmica i trenažnog procesa u novoj sezoni.

Na krovu zgrade je promjenjena podloga u cilju zaštite službenih prostorija, a na kojoj su montirani elektronski semafor i postrojenje za solarno zagrijavanje.

Izvršena je i nivelacija dijela sa opravkom pomoćnog terena stadiona „Tušanj“ sa vještačkom podlogom na kojoj se igraju zvanične utakmice takmičenja kategorija pioniri i kadeti.

Svi radovi su izvedeni prema uslovima i kriterijima u okviru licence za infrastrukturu stadiona propisane od strane N/FS BiH.

Ostale aktivnosti koje se izvode u cilju uređenja okoline, rezanje drveća, uklanjanje korova rade se po planu i programu zajedno za Službom za komunalne poslove Grada Tuzla, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,