Utorak, 29. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Upriličeno koktel veče u Bingo City Centru: Senad Džambić najavio gradnju novih trgovačkih lanaca i centara izvan BiH (FOTO/VIDEO)

Popularno

Povodom sutrašnjeg zvaničnog i svečanog otvaranja BINGO City Centra večeras je za poslovne partnere, prijatelje, brojne zvanice iz svijeta biznisa i politike među kojima i premijer FBiH Fadil Novalić upriličeno koktel veče u novoizgrađenom BINGO City Centru koji se prostire 40.000 kvadratnih metara.

Sve zavanice imale su priliku zaista uživati razgledajući mnogoborjne prodavnice i sadržaj koji nudi BINGO City Centar.

Prisutnima se na početku obratio Senad Džambić osnivač i vlasnik trgovačkog lanca Bingo koji je izrazio svoje veliko zadovoljstvo zbog uspješno okončanog projekta BINGO City Centra ali ujedno i najavio nove poslovne poduhvate izvan granica Bosne i Hercegovine.

Hvala Vam što ste došli večeras u ovako velikom broju da podržite ovu pozitivnu priču. BINGO City Centar je pobjeda svih uposlenika kompanije Bingo. Posebno sam ponosom što se tokom izgradnje ovog objekta nije dogodila niti najmanja povreda na radu i što je sve proteklo bez ikakvih problema. BINGO City Centar je dokaz da se ne mora uvijek čekati na strane investitore kako bi se nešto pokrenulo. Nećemo se zaustaviti ovdje u planu uskoro imamo gradnju novih trgovačkih lanaca i centara u Sloveniji i Austriji” – kazao je zmeđu ostaloga Senad Džambić.

Posebnu zahvalnost gosp. Senad Džambić je izrazio rukovodiocu gradilišta i glavnom projektantu Ljubiši Tešiću i njegovom timu za sjajno urađen posao kao i svima koji su bili direktno ili indirektno uključeni u gradnju BINGO City Centra.

Na večerašnjoj ceremoniji  priliku da se obrati prisutnima prigodnim govorom imao je i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Evo srcima našim radosti. Poslovni sistem Binga, ljetos nas je obradovao ZOO parkom, koji je već dao veliki doprinos kvalitetu života građana, posebno najmlađih. Taj projekat nije odraz želje za profitom, nego čisti plod ljubavi Senada Džambića i njegovog tima, prema djeci, rodnome gradu i životinjama. Danas opet “Bingo”, ponos Tuzle, poklanja svom rodnom i voljenom gradu City centar, objekat koji nas sve zajedno vodi naprijed, u kvaliteniji život i brži ekonomski razvoj. Svi, ovdje prisutni svjetski brendovi, trgovine, ugostiteljski i uslužni objekti, multikina i drugi sadržaji, ljepota i veličansvenost eksterijera i enterijera, veliki su magnet za posjetioce Tuzle, lijepa i luksuzna kuća za sve nas, i građane Tuzle i naše drage goste, odakle god nam dolazili.

Sa ovim objektom i njegovim sadržajima, Tuzla je daleko ljepši i udobniji grad nego prije. U ime građana Tuzle, zahvaljujem Senadu Džambiću, njegovim prvim i ostalim saradnicima, „Bingovim“ uposlenicima i posebno grupi projektanata ovog prelijepog objekta, koji je na spektakularan način obogatio historiju arhitekture Tuzle. Posebno mi je drag dio u kojem su, u Tuzli, dugo sanjana multikina i već se radujem njihovom otvorenju idućeg mjeseca.

Firma Bingo sa svojih 250 velikih trgovinskih centara, u kojima se prodaju robe velikog broja bosankohercegovačkih proizvođača, najbolji je dokaz da trgovina daje smisao proizvodnji. Zamislite samo koliko radnih mjesta u proizvodnji i poljoprivredi u BiH obezbjeđuje “Bingo”, u kojem se proda najviše roba proizvedenih u Bosni i Hercegovini. Najveći, najmoćniji i najmultikulturalniji trgovinski lanac u BiH, “Bingo”, najmultikulturalnija i najuspješnija firma u Bosni i Hercegovini, “Bingo” iz Tuzle, najstarijeg i najmultikulturalnijeg grada u Bosni i Hercegovini, sa svojih, danas 25, a sutra sa daleko većim brojem fabrika, dokaz je uspješnosti jedne bosanskohercegovačke i tuzlanske firme. Senad Džambić, njegovi prvi i ostali saradnici i partneri, iz godine u godinu dokazuju da je tzv. američki san, moguće ostvariti i u Bosni i Hercegovini.

“Bingo” uporno dokazuje da ekonomija može integrisati Bosnu i Hercegovinu. Kada se u ekonomiji, kulturi, obrazovanju i sportu, dovrši reintegracija BiH, onda će politike morati da slijede put integracije i boljeg života svih naših građana, i ne samo naših građana, nego i svih stranaca koji odluče živjeti ovdje.

Ovaj Centar, jedan je od dijamanata u kruni “Binga”, kralja dobrih cijena, ja bih dodao i kralja dobre, pametne, humane i društveno korisne ekonomije”, izjavio je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Sve prisutne zvanice zabavljali su Halid Bešlić i najpopularniji tuzlanski bend Big Brothers dok je program vodio poznati glumac Hazim Mujčinović.

Bingo City Centar sutra uz brojne sadržaje za sve članove porodice, kao i posebne pogodnosti zakupaca od 14:00 sati i zvanično otvara svoja vrata za sve posjetioce i tim povodom biti će upriličena cjelodnevna zabava koji će upotpuniti koncert Amela Čurića i Harija Varešanovića. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje