Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Upriličen sportski dan za djecu predškolskog odgoja na Panonskim jezerima

Preuzmite sliku

Sportski dan u organizaciji Udruženja “Body Control” upriličen je danas na Panonskim jezerima u cilju sticanja zdravih navika kod djece, kako bi se probudila svijest o važnosti sportskih aktivnosti u njihovom razvoju.

Aktivna djeca zalog su zdrave budućnosti. Ako znamo da je svaki treći dječak ili djevojčica predškolskog uzrasta u BiH pretio, onda svi zajedno moramo raditi na što boljem osvješćivanju mladih za redovnom tjelesnom aktivnošću.

  • “Statistike o postotku mladih koji se redovno bave sportom su poražavajuće. Tjelesna neaktivnost i neodgovarajuća prehrana, jedan su od uzroka pretilosti kod djece i mladih što dovodi do dijabetesa i drugih oboljenja. Želimo osvijestiti djecu i roditelje o važnosti sportskih aktivnosti za zdrav rast i razvoj djeteta, omogućiti veću socijalizaciju djece upravo kroz povezivanje djece i mladih najprije kroz ovakve aktivnosti a kasnije i kroz sportske klubove” navode organizatori koji navode da će se potruditi da ovakav događaj postane tradicionalan i iz godine u godinu sve brojniji.

    Kako je izgledao prvi “Fit Kids” u gradu soli, pogledajte u galeriji fotografija:

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje