Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Upriličen sastanak sa direktoricom UG “Vive Žene” i predstavnicom fondacije “Medicor”

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Grada Tuzle, Jasmin Imamović, održao je danas sastanak sa direktoricom UG „Vive Žene“ iz Tuzle, Jasnom Zečević, i predstavnicom fondacije Medicor iz Liechtensteina, Manuelom Wilhelm.

Fondacija Medicor posljednjih petnaest godina u kontinuitetu pruža finansijsku i savjetodavnu podršku UG „Vive Žene“, nevladinoj organizaciji koja djeluje od 1994. godine i čija je misija pružanje psihosocijalne pomoći i podrške osobama, a naročito ženama i djeci, koje su doživjele ratni progon ili zlostavljanje. Fondacija također podržava i niz drugih socijalnih projekata u više gradova u Bosni i Hercegovini, sa fokusom na pružanje podrške ženama žrtvama zlostavljanja i programe za mlade.

Svrha današnjeg sastanka i posjete predstavnice fondacije Medicor je potreba da se razgovara o radu i nastavku finansiranja rada UG „Vive Žene“, odnosno o pronalaženju načina dugoročnog finansiranja ovog udruženja, budući da su sredstva donatora ograničena.

Gradonačelnik Jasmin Imamović zahvalio je predstavnici fondacije Medicor na pomoći koju pružaju UG „ViveŽene“, te naglasio da Grad Tuzla godišnje iz Budžeta izdvaja 50.000 KM za rad UG „Vive Žene“.

Na sastanku je konstatovano da se mora naći sistemsko rješenje finansiranja sigurnih kuća u Federaciji BiH, pa tako i UG „Vive Žene“. Sigurne kuće bile bi sigurnije ako bi bile finansirane od svih nivoa vlasti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,