Utorak, 25. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Upis u Dramski studio za djecu i mlade Pozorišta mladih Tuzle

Preuzmite sliku

U okviru 14.Dana Mladih Tuzle kojim se obilježava 14 godina postojanja i rada Udruženja “Mladi Tuzle” Tuzla i 10 godina postojanja i rada Pozorišta mladih Tuzle, u toku je upis u Dramski studio za djecu i mlade Pozorišta mladih Tuzle.

Projekat se realizuje vec 14 godina i kao rezultat edukacije djece i mladih nastalo je nekoliko stotina različitih pozorišnih predstava koje su na sceni okupile oko 4500 djece i mladih, a u Tuzlu i BiH donijele 50 prvih nagrada sa festivala u regiji.

  • Ove godine upis se realizuje u okviru projekta “Djevojčice i dječaci glasno protiv rodno zasnovanog nasilja” kojeg implementira Udruzenje “Vive Zene” u partnerstvu sa Pozorištem mladih Tuzle, a kojeg finansira Evropska unija. Upis se realizuje za uzrast od 6 do 25 godina u periodu od 19.2. do 31.3.2018.godine, a prijave se vrše putem telefona 061 365 600.

    Na edukaciji djece i mladih rade mladi diplomirani glumci i studenti glume, ali i studenti i mladi diplomanti pedagogije, psihologije, prava, ekonomije, menadžmenta, muzike, edukacije, rehabilitacije, žurnalistike, jezika… Saglasnost za modul edukacije i realizaciju Dramskog studija za djecu i mlade dalo je Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,