Nedjelja, 29. Marta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Upis novh članica i članova u dječiji hor ‘Lege Artis’ Tuzla

Nakon što je 2018. godine ponovo aktiviran rad dječijeg hora ‘Lege Artis’ Tuzla, koji se pokazao kao veliko osvježenja u Lege Artis-u ali i našem gradu, Uprava društva odlučila se da i ove godine vrši upis novh članica i članova u dječiji hor ‘Lege Artis’ Tuzla.

Dječija radost, pjesma i energija koji su se u proteklom periodu prolamali u prostorijama ‘Lege Artis-a’ ali i mnogim prostorima za javno izvođenje, budi nadu da će ovi mali pjevači nastaviti bogatu tradiciju horskog muziciranja u Tuzli.

Dječiji hor ‘Lege Artis’ nastupio je na nekoliko manifestacija u gradu i trenutno broji 18 članica i članova uzrasta od 4 do 12 godina. Posebno se mora istkanuti koncert u Centru za kulturu Tuzla gdje su nastupili najmlađi članovi Lege Artis-a uz Školu violine ali i koncert za djecu Grada Tuzle povodom IV Međunarodnog horskog šampionata ‘Lege Artis’ Tuzla ali i posljednji Novogodišnji koncert u prepunoj dvorani BKC-a TK.

Tu su i brojni nastupi na lokalnim televizjskim stanicama. Probama dječijeg hora rukovodi magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja Jasmin Hasić, koji je ujedno i dirigent Mješovitog hora ‘Lege Artis’, dobitnika 10 međunarodnih nagrada sa međunarodnih horskih festivala takmičarskog karaktera.

Kako bi djeca u horu stekla samopouzdanje i adekvatnu socijalizaciju a imajući u vidu različite urazeste djece u grupi, dirigentu ansammbla u radu pomaže profesorisa razredne nastave Ljiljanka Petrović ujedno i dugogodišnja članica Mješovitog hora ‘Lege Artis’ Tuzla.

Probe hora odvijaju se jednom sedmično i to četvrtkom u trajanju od 17:00 do 18: 45 sa pauzom gdje djeca uz kreativne igre uče o muzici.

‘Pozivamo roditelje djece usrasta od 4 do 12 godina da iskoriste ovu lijepu priliku te upišu svoje dijete u Mali hor ‘Lege Artis’ Tuzla. Upis će se vršiti u četvrtak, 30. januara 2020. godine sa početkom u 17:00 sati od kada zainteresovana djeca mogu ostati na probi i početi sa radom. Za više informacija roditelji se mogu informisati putem telefona 062/492 457, radnim danom od 9:00 do 17:00 sati ili upit za dodatnim informacijama uputiti na mail-a: info@legeartis.ba.’ – navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,