Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Univerzitet u Tuzli proslavio 36. rođendan

univerzitet 36 godina
Preuzmite sliku

U okviru obilježavanja 36 godina rada i postojanja Univerziteta u Tuzli, danas je upriličena Svečana akademija.

univerzitet 36 godinaTim povodom, promovirano je šest studentica generacije. Uručena su i posebna priznanja Univerziteta u Tuzli za 25 profesora koji su u protekloj godini izabrani u redovne.U 36 godina postojanja i rada, Univerzitet u Tuzli izgradio se u jedan od vodećih obrazovnih ustanova u regionu. Do sada je na više od 45 studijskih odsjeka diplomiralo više od 20 hiljada studenata. Više od 3000 je magistriralo, dok je zvanje doktora nauka dobilo njih više od pet stotina. Upravo ovakva statistika govori o daljoj tendenciji napredovanja.

Posebna priznanja dobilo je 25 redovnih profesora koji se sjećaju prvih koraka sada već uglednog Univerziteta. Priznanje studenta generacije dobilo je šest studentica kojima je Univerzitet obezbijedio finansijska sredstva za drugi ciklus studija ovdje ili na nekom drugom Univerzitetu.

Dokaz da samo trud i rad mogu stvoriti povoljne poslovne prilike, govori i prosjek 10 diplomantice ekonomskog fakulteta, Melike Sulejmanović.Mnogo uspjeha u obrazovnom i naučno-istraživačkom domenu je već iza ovog Univerziteta. Novi zadaci u daljoj realizaciji bolonjskog procesa trenutno su prioritet. Kako bi Platon rekao: “Postoji samo jedno dobro, a to je znanje, i jedno zlo, a to je neznanje.” Ono što je Univerzitet u Tuzli za sve ove godine dao svima onima koji su na njemu studirali je upravo znanje koje je svakog pojedinca na poseban način oplemenilo, a oplemeniće i one generacije koje tek dolaze.

RTV TK / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: