Ponedjeljak, 13. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Univerzitet u Tuzli promovirao 26 doktoranata (FOTO)

Svečanim činom dodjele doktorskih diploma na čast doktora nauka, 29. juna 2017. godine, Univerzitet u Tuzli promovirao je 26 doktoranata koji su odbranili doktorske disertacije na fakultetima Univerziteta u Tuzli.

Svečanu ceremoniju promocije doktora nauka otvorila je rektorica Univerziteta u Tuzli, prof. dr.sc. Zumreta Kušljugić, govoreći o značaju obilježavanja jednog od najznačajnijih uspjeha u naučnom usavršavanju, kao i značaju ovakvih promocija za Univerzitet u Tuzli.

“Na današnjoj svečanoj akademiji Univerzitet u Tuzli promovirao je 26 doktoranta, odnosno doktora nauka koji su doktorirali na III. ciklusu u posljednjih šest mjeseci. Univerzitet je danas jako ponosan jer ponovo stvara jedan sopstveni kadar. Iza ovoga je jedan mukotrpan i opsežan rad koji je uključivao i međunarodnu saradnju i sve potencijale Univerziteta, kako bi mogli proizvoditi dobre i kvalitetne kadrove koji će poslužiti ovoj akademskoj zajednici i svakako privredi i društvu u cjelini“, kazala je Rektorica Kušljugić.

Na početku svečanosti prisutni su mogli uživati u umijeću i virtuoznosti učenika Srednje muzičke škole Tuzla Ivan Praljak koji je izveo kompoziciju „Venecuelanski valcer“ autora Antonia Laura.

Prilikom svečane ceremonije promovirane doktore nauka predstavljali su dekani fakulteta koji su govorili o biografskim podacima doktoranata, naučnom i stručnom radu, te o doktorskim disertacijama i doprinosu doktorskih disertacija nauci. Doktorske diplome danas promoviranim doktorima nauka uručila je rektorica Univerziteta u Tuzli, prof.dr.sc. Zumreta Kušljugić.

U ime promoviranih doktora nauka, prisutnim se obratio dr.sc. Mirza Mehmedović. „Današnjim uručenjem diploma sigurno nisu samo svečano okrunjeni naši individualni putevi ka sticanju ovog časnog naučnog zvanja, već je ovo veliki dan za sam Univerzitet u Tuzli, ali i društvenu zajednicu. Većina promoviranih doktora nauka su već uposlenici ili saradnici Univerziteta u Tuzli, čime su jasno pokazali odlučnost da svoja iskustva i znanje prenesu na nove generacije, da pomognu Univerzitetu u Tuzli u predstojećim razvojnim projektima, odnosno da budu bitan dio slagalice budućeg razvoja i imidža jedinog javnog univerziteta na području Tuzlanskog kantona“, kazao je Mehmedović.

  •  

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje