Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ukupan dug 6.788.496,24 KM: Gradskom vijeću Tuzla dostavljena informacija o stanju u FK Sloboda

Preuzmite sliku

Kolegij Gradskog vijeća Tuzla je na svojoj 39. redovnoj sjednici održanoj 21. avgusta usvojio zaključke da se od menadžmenta FK Sloboda traži pismena informacija o stanju u FK Sloboda zajedno sa prijedlogom mjera i aktivnosti koje je potrebno poduzeti u cilju rješavanja problema u klubu, kako bi ovaj Klub, kao prvoligaš, dočekao obilježavanje stogodišnjice svog postojanja.

Nakon dostavljene informacije ukoliko bude potrebe u dogovoru sa menadžmentom FK Sloboda održat će se i tematska sjednica Gradskog vijeća Tuzla na ovu temu.

Iz FK Sloboda su Kolegiju Gradskog vijeća Tuzla dostavili traženu informaciju o stanju u FK Sloboda u kojoj se između ostaloga navodi kako je FK Sloboda već više od decenije u nezavidnoj financijskoj situaciji koja se svake godine pogoršava i zbog sve manjeg broja donatora i sponzora.

Iz FK Sloboda navode kako upravo zbog nedostatka financijskih sredstava nisu u mogućnosti angažovati adekvatne igrače, potreban broj trenera i drugog pratećeg osoblja što se sve u konačnici odražava na rezultate kluba.

Zbog stanja na tabeli i rezultata i posjeta publike na domaćim utakmicama nije na zadovoljavajućem nivou što se također odražava na finansijsko stanje. Također, iz istog razloga klub ima i manje sponzora.

U svakom slučaju navijači i građani Tuzle očekuju da Sloboda čuva svoj premijerligaški status i ostvari što bolje rezultate.

U piemenoj informaciji iz FK Sloboda su naveli kako je za normalno funkcionisanje potrebno cca 2.500.000 KM za jednu takmičarsku sezonu.

‘Tuzlanski kanton broji 3000 kompanija. Ukoliko bi barem 200 kompanija prihvatilo da mjesečno sponzorišu FK Slobodu sa po 500 KM mi bi već imali obezbijeđeno na taj način pola godišnjeg budžeta ‘ – navode iz FK Sloboda.

Trenutni ukupni dug FK Sloboda zaključno sa 30. avgustom tekuće godine iznosi 6.788.496,24 KM. Slobodi trenutno nedostaje 685.000 KM kako bi bila okončana kalendarska godina, navodi se u informaciji. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje