Srijeda, 23. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

UKC Tuzla: Kroz minimalne rezove na koži izvršena tri operativna zahvata

U stručnoj posjeti na Klinici za ortopediju i traumatologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla borave ljekari iz Specijalističke bolnice Valdoltra iz Slovenije.

Tokom boravka na klinici, zajedno sa operativnim timom Klinike za ortopediju i traumatologiju, izvršili su tri operativna zahvata kod pacijenata sa povredama iščašenja ramena i tetiva.

Prema riječima dr. Adnana Kešetovića riječ je o minimalno invazivnoj endoskopskoj metodi kojom se kroz minimalne rezove na koži ulazi u zglob ramena i rješavaju problemi bola i ograničenja pokreta u ramenu, uzrokovani različitom etiologijom. On je istakao da se prednosti za pacijente ogledaju u kraćem operacijskom postupku, bržem postoperativnom oporavku, kraćem bolničkom boravku, te bržem vraćanju svakodnevnim aktivnostima.

Direktor Specijalističke bolnice Valdoltra, dr. Radoslav Marčan je istakao da je izuzetno zadovoljan saradnjom između bolnice kojom rukovodi i Klinikom za ortopediju i traumatologiju UKC Tuzla.

Sporazum o stručnoj saradnji koji je potpisan prošle godine omogućio je razmjenu znanja i iskustva ljekara između ove dvije ustanove i kao rezultat toga, prošle godine, uvedena je nova procedura artroskopije ramena u UKC Tuzla.

Troškove ovog zahvata snosi Zavod zdravstvenog osiguranja FBiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,