Četvrtak, 9. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšen Tuzlak koji je u zakopanom buretu krio drogu vrijednu 600.000 KM

Preuzmite sliku

Nakon duge i opsežne istrage, kao i operativnog rada na terenu, policijski službenici Uprave policije (Sektor kriminalističke policije (Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga) došli su do saznanja o licu koje se dovodi u vezu sa pronađenom većom količinom narkotičkih sredstava u mjesecu septembru 2019.godine u Tuzli (7324 tablete “ekstazija” i 22 pakovanja opojne droge “amfetamin speed” odnosno 11,33 kg.), što je bilo predmet press konferencije održane 18.9.2021.godine u prostorijama MUP-a TK-a.

Naime, radi se o licu A.J., rođen 1985.godine nastanjen u Tuzli, koji je dana 3.11.2021.godine lišen slobode nakon pretresa kuće koju isti koristi, a kojom prilikom je pronađeno jedno pakovanje opojne droge “amfetamin speed”.

  • “Općinski sud u Tuzli je prihvatio prijedlog Kantonalnog Tužilaštva Tuzlanskog kantona da se u odnosu na mog branjenika Jatić Almira odredi mjera jednomjesečnog pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je isti počinio krivično djelo proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. No, međutim DNK profil Jatić Almira je na jednoj pronađenoj kesi u kojoj su bile zapakovane tablete ekstazi, a ne na onom dijelu opojne droge speed koja je u količini od 10 i više kilograma, te smatramo da isti neće biti optužen za ovu količinu opojne droge koja je pronađena na jednoj parceli, a parcela i vlasnik parcele se ni na koji način ne mogu dovesti u vezu sa osumnjicenim Jatić Almirom.” za Tuzlanski.ba naveo je advokat osumnjičenog Bakir Hećimović.

    Vezano | Tuzla: U plastičnom buretu zakopanom u zemlji krio drogu vrijednu 600.000 KM (FOTO)

    A.J. je nakon izvršene kriminalističke obrade, danas, 4.11.2021.godine predat postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je u saizvršilaštvu sa njemu poznatim osobama počinio produženo krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine u vezi sa članom 31. istog Zakona, navodi se u saopćenju Uprave policije MUP-a TK.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,