Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

UG “Romansa” organizuje jedanaesto izdanje manifestacije “Veče gradske pjesme”

Preuzmite sliku

UG „Romansa“ organizuje već tradicionalnu manifestaciju Veče gradske pjesme i najavljuje zabavu za pamćenje. Naše prijatelje i ljubitelje starogradske pjesme i romanse, koji odluče doći u Kristalnu Salu Hotela Tuzla 24. februara 2017. godine u 20 sati, očekuje pravi spektakl.

Nakon nezaboravne jubilarne večeri organizujemo i jedanaesto izdanje manifestacije, a trudićemo se da bude još bolje i kvalitetnije od prethodnog. Veče gradske pjesme već nekoliko godina podiže standard organizaciji ovakvih manifestacija dovodeći renomirane izvođače iz regiona. U skladu sa tom tradicijom i ove godine, po prvi put u BiH, kao solista će nastupiti Ivan Milinković, frontmen grupe Legende. Ovaj umjetnik koji plijeni svojom pojavom, raskošnim glasom i vrhunskim nastupom, čovjek koji zrači neiscrpnom pozitivnom energijom, će se bez Legendi tuzlanskoj publici predstaviti potpuno drugačiji, sa veoma bogatim repertoarom različitih melosa i ritmova, starogradskih pjesama i romansi kao i nekih drugih zaboravljenih hitova, i to uz pratnju orkrestra Romansa. Našim dragim sugrađanima i prijateljima pruža se rijetka prilika da se sa Ivanom druže, zapjevaju, zaplešu i da provedu još jedno prekrasno veče koje će dugo pamtiti i prepričavati.“ – rekao je Almir Azabagić, glavni organizator i osnivač UG Romansa.

  • Na veliku radost organizatora, svoj muzički doprinos ovoj manifestaciji svesrdno će dati i gospodin Žarko Dančuo. Saradnja, ali prije svega prijateljstvo Žarka Dančua i udruženja Romansa traje već čitavo jedno desetljeće, i tim povodom gospodin Dančuo je izrazio veliku radost što će imati priliku da ponovo zapjeva pred tuzlanskom publikom.

    Naravno da svoje mjesto na manifestaciji imaju i domaći talenti. Osim Adne Azabagić, suosnivača UG Romansa i pjevača zapaženih vokalnih kvaliteta, veče će svojom pjesmom uljepšati i klapa „Mirakul“ i tuzlak Edin Osmanbegović.

    Dođite da se družimo i provedite još jedno nezaboravno veče, navodi se u saopćenju organizatora manifestacije.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje