Ponedjeljak, 29. Maja 2023.
Tuzlanski.ba logo

UG Krin Tuzla: Premijera nove animirane priče pod nazivom „VanZemaljska priča“

Preuzmite sliku

U okviru projekta „Mašta za bolji svijet“ kojeg provodi Udruženje građana „Krin“ Tuzla premijerno vam predstavljamo novu animiranu priču pod nazovom „VanZemaljska priča“.

Izviđači su čuvari zdravlja i životne sredine, i kao takva organizacija uvijek smo u potrebi da na razne načine edukujemo mlade ali i roditelje o važnosti očuvanja prirode i njenom značaju za nas.
Živimo u vremenu u kojem su ljudi otkrili i naučili mnoge načine kako ovladati prirodom, kako je ukrotiti i iskoristiti. Upravo zbog toga, sve je veća naša potreba da svoje djelovanje usmjerimo na njeno očuvanje. Svako dijete, svaki čovjek, samim svojim postojanjem ima pravo na čist i zdrav okoliš koji mu omogućava siguran rast i razvoj.

Da bi sutra živjeli sa generacijama kojima je očuvanje okoliša prioritet, moramo djelovati danas. Važan zadatak svih nas jest razvijanje zdravog odnosa prema prirodi. Učenje počinje od malih nogu, i upravo zbog toga naše priče prilagođene su mlađem uzrastu. Ako djeca doživljavaju Zemlju kao svoju kuću o kojoj se trebaju brinuti, biti će im prirodnije shvatiti na koje je sve načine mogu zaštititi.

Međutim, djetetova ekološka svijest razvijena je onoliko koliko je razvijena kod odraslih osoba koje ga okružuju, i vrlo često djeca neće poslušati ono što od njih tražimo, ali nikada neće propustiti priliku da nas oponašaju. Zbog toga je važno da upravo odrasli budu model i pozitivan primjer za nove ekološki osviještene generacije.

„VanZemaljska priča“ govori o djevojčici Nadi i vanzemaljcu koji silazi na Zemlju i pokušava da pronađe način da je spasi nakon što je na svojoj planeti dobio informaciju da je zaštitni omotač planete Zemlje oštećen. Na koji način će krenuti u misiju spašavanja pogledajte u videu.

Projekat „Mašta za bolji svijet“ podržan je od strane Fondacije tuzlanske zajednice i Grada Tuzla. Partneri na projektu Kuća plamena mira i akustikum.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje