Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Učenici JUOŠ „Mejdan” iz Tuzle posjetili Parlamentarnu skupštinu BiH

Parlament
Preuzmite sliku

Dana 18.12.2012.godine (u utorak) učenici JUOŠ „Mejdan” iz Tuzle su, sa svojim nastavnicama i direktoricom Nizamom Hamzić posjetili Parlamentarnu skupštinu BiH.

Parlament

Privilegiju da bude pozvana od strane Parlamentarne Skupštine BiH, škola „Mejdan” iz Tuzle je dobila jer je prepoznatljiva i dominantna škola na području Bosne i Hercegovine.

U Parlamentu BiH ih je dočekao državni parlamentarac gospodin Zijad Jagodić. Učenicima je prezentovan i predstavljen rad Parlamentarne skupštine BiH. Učenici su postavljali pitanja a državni paralamentarci su svojim zaista detaljnim odgovorima jasno objašnjavali sve što je učenike interesovalo. Obilazeći zgradu Parlamenta, učenici nisu mogli ući u „Bijelu salu” jer je bila u toku sjednica Parlamenta na kojoj se raspravljalo o važnim pitanjima za našu državu, no ipak provirili su malo u tu salu putem video linka. U Plavoj sali učenici su se mogli i fotografisati a gospodin Jagodić im je objasnio šta se u stvari dešava u toj Sali kao i historijat zgrade Parlamenta. Direktorici škole je uručena Monografija Parlamentarne skupštine BiH.

Parlament-5

Cijeli put finansiran je od strane Parlamenta BiH,pa su tako i učenike nakon obilaska počastili ručkom u restoranu hotela Holiday inn. Hvala organizatorima za ovako lijepo iskustvo. Ostatak dana je brzo prošao u obilasku znamenitosti Starog Grada Sarajeva. Učenici JUOŠ „Mejdan” iz Tuzle su zaista sretni i ponosni što im je pružena prilika da budu učesnici projekta Otvoreni Parlament. Preporučujemo i ostalim školama našeg Kantona da posjete Parlament BiH i obogate se ovakvim iskustvom.

Parlament-3

Tuzlanski.ba / NOVINARSKA SEKCIJA JUOŠ „MEJDAN“ TUZLA

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: