Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Učenici Gimnazije: Sve napisano je istina i još bi dodali slijedeće…

gimnazijalci-izlet5IN
Preuzmite sliku

Nastavak reakcije i revolta, povodom obaveznog izleta učenika Gimnazije \”Meša Selimović\”

\"gimnazijalci-izlet5IN\"Nakon jučerašnje reakcije roditelja danas nam je stigla i reakcija učenika u kojoj se sve navedeno potvrđuje. Reakcije i komentare možete slati na grad.koji.volim@gmail.com

\”Učenici smo ? razreda Gimnazije \”Meša Selimović\” i obraćamo vam se povodom događaja koji potresaju gimnaziju proteklih sedam dana. Nadovezali bih se na vaš jučerašnji članak u kojem ste objavili pismo roditelja. Naime, pomenuti izlet je zakazan za četvrtak, petog, ovog mjeseca (dakle sutra) i danas je bio zadnji dan da učenici koji \”žele\” da idu predaju prikupljeni novac.

Učenici koji nisu u mogućnosti da idu zbog finansijskih, zdravstvenih ili nekih drugih, privatnih, razloga pozvani su u kancelariju dotične direktorice. Tamo im je bilo prijećeno kako se neće naći na spisku za maturalnu ekskurziju, na koju bi trebali ići u septembru ove godine. Oni koji nisu bili finansijski spremni da idu na izlet, ponižavani su riječima da ukoliko oni nemaju SAMO 8 km, izlet će biti plaćen za njih.

Naime djeca, naravno nisu kriva ni za situaciju u državi, pa ni u školi da se preko njihovih leđa prikuplja novac kojeg nema zbog nekih drugih faktora. Učenicima koji su se jednom prilikom raspitivali kolike su mogućnosti da idu na izlet, rečeno je kako se Vijeće roditelja ne slaže, zbog opet, finansijske situacije.

Prisjetimo se i situacije iz oktobra 2010. kada je našu školu potresala druga afera oko izbora i imenovanja direktorice. I profesori su svjesni svega što se dešava u školi, pa opet, niko ništa da napravi. Vjerovatno se i njima prijeti kao i nama učenicima pa nismo u mogućnosti da biramo. Da li je to demokratija o kojoj nas uče u ovoj istoj ustanovi? Da li je nekome novac bitniji od obraza? Do kada će ispaštati roditelji i učenici ove \”elitne\” škole?

Mnoga pitanja nas zanimaju, a odgovore ne znamo…

(Molimo vas da ostanemo anonimni a ovaj mail ne morate objavljivati jer ovo je samo naša potreba da potvrdimo ono što ste već napisali, učenici Gimnazije \”Meša Selimović)\”

Povezana vijest: Pismo čitatelja: Gimnazijski biznis, izlet na koji učenici moraju ići!?

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: