Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Učenici Gimnazije \”Ismet Mujezinović\”: Naša profesorica je žena-kraljica!

gimnazijaIM
Preuzmite sliku

Svaka škola, vjerujemo, ima stručan i nadasve ozbiljan nastavni kadar koji je u svakom trenutku spreman odgovoriti radnim zadacima i potrebama učenika.

\"gimnazijaIM\"Gimnazija „Ismet Mujezinović\” se može pohvaliti takvim kadrom, no budimo iskreni, svi mi učenici volimo manje ozbiljniji, ali s druge strane isto toliko profesionalan tim ljudi koji se zovu profesori.Za nas je takav kadar vrhunski i hvala Bogu pa ih imamo takve. U gore navedenoj školi ima više vrhunskih profesora, odnosno profesorica, i sretni smo zbog toga. Imamo profesoricu koja je pored fakulteta, završila Gimnaziju „Meša Selimović\”, a radi u Gimnaziji „Ismet Mujezinović\”.

Vedrog je duha, stalno nasmijana, društvena, opuštena, ali uvijek na vrhu svog radnog zadatka. Predaje geografiju i pored svih silnih geografskih širina, glavnih gradova, mora i okeana, ona nađe vremena i za nas, učenike. Pronađe vrijeme za naše potrebe da razgovaramo sa nekim, te podijelimo svoja mišljenja i s njom, pored naše razrednice.

Često je zovemo žena-kraljica, ali to ne znači da je manje poštujemo od ostalih profesora koje zovemo profesore ili profesorice. Naprotiv, zovemo je češće ljepšim nazivom i njeno ime krasimo drugim epitetima pored zvanja prof. iz razloga što je volimo, za milimetar više od svih. Njoj nije problem na sredini hodnika smijati se, ne samo našim fazonima, nego fazonima svih učenika iz naše škole. Nije joj problem odgoditi čas provjere znanja, i taj isti čas provesti u razmjenjivanju mišljenja na zadatu temu. Ne trenira strogoću na nama i zato je svi volimo.

\"gimnazija

Nema učenika u „Ismetovoj gimnaziji\” da nije čuo za nju. Pored svoje profesionalnosti, od ostalih profesora se razlikuje i po načinu odijevanja, simpatičnom smijehu, te anegdotama koje vrlo rado podijeli sa nama. Sada mnogi misle da smo njoj posvetili tekst jer olako daje velike ocjene, može se prepisivati i sl. Ne, ova profesorica je možda i strožija na ocjenama od ostalih, jer objektivno ocjenjuje znanje, a za neznanje ne leti odmah dati slabu ocjenu, nego hitro daje drugu šansu. A što se tiče testova i prepisivanja, ona je takva osoba da vas bude sramota pomisliti da na njenom testu prepišete, jer takvu profesoricu kada upoznate, isuviše počnete poštovati, te svaki učenički čin koji vodi do lake ocjene, propada u startu.

Takvu ženu vrijedi upoznati, cijeniti, poštovati i voljeti jer, ako vam je razrednica druga majka, ova profesorica će vam biti kao sestra. Tu je uvijek, kada vam zatreba pomoć – pomoći će, ako ste tužni – oraspoložiće vas, ako ne znate – dat će vam drugu priliku, a ako iskoristite njenu dobrotu, ona vam neće ništa učiniti, nego će vas grižnja savjest natjerati da prema takvoj osobi budete bolji.

U prethodnim rečenicama ni jednom nije spomenuto njeno puno ime i prezime, a znate zašto?

Zato što nakon ovog teksta, lakše ćete zapamtiti ovu posljednju rečenicu: Ona se zove Adisa Mujezinović.

Tuzlanski.ba / Piše: Tahir Žustra

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: