Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Udruženje Srce za djecu uručilo donaciju u vrijednosti 12.500 KM dječijem onkološkom odjeljenju u Tuzli

Preuzmite sliku

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” svakodnevno, zajedno sa mnogim dobrim ljudima, pruža podršku djeci oboljeloj od raka širom Bosne i Hercegovine.

Imajući u vidu da je svaki aspekt podrške i pomoći od velike važnosti, kontinuirano osluškujemo probleme i potrebe naše djece i njihovih porodica, ali i hematoonkoloških odjeljenja na kojima se ona liječe.

Upravo zato što smatramo da trebamo što više olakšati sve procese kroz koje prolaze djeca i roditelji te da njima ostane što više vremena za zagrljaj, ljubav i kvalitetno provedeno zajedničko vrijeme, bez dodatnog stresa i briga.

Upravo, s tim ciljem, Udruženje je pripremilo vrijednu donaciju u iznosu od 12.500 KM za Odjeljenje za hematologiju i onkologiju Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla, koja sadrži vrijednu i za djecu važnu medicinsku opremu (infuzione pumpe, perfuzori, antidekubitalni madraci), higijenske potrepštine, zaštitne maske i rukavice, te kopir aparat.

Ovu donaciju smo obezbijedili zahvaljujući našim prijateljima iz organizacije Al Najat iz Kuvajta i dodatnim sredstvima od građana Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje