Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Udruženje građana “Kreka” uručilo zahvalnicu gradonačelniku Tuzle i Gradskom vijeću Tuzle

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Jasmin Imamović, sa saradnicima, primio je danas u posjetu predsjednika i članice Udruženja građana „Kreka“, a povodom dodjele zahvalnice gradonačelniku i Gradskom vijeću Tuzle za podršku u izgradnji Društvenog doma „Kreka“ u Tuzli.

Osim uručivanja zahvalnice, razgovaralo se o budućim aktivnostima, očuvanju i dodatnom unapređenju u pogledu infrastrukture i obogaćivanja sadržaja koje Društveni dom „Kreka“ može ponuditi građanima Tuzle.

Gradonačelnik Imamović zahvalio se Udruženju građana „Kreka“ na dodijeljenim zahvalnicama za rad na ostvarenju zajedničkog cilja, a to je izgradnja Društvenog doma „Kreka“.

„U toj zgradi donesena je odluka o Husinskoj buni, internacionalno poznatom događaju, i to je dobro za ukupnu priču Tuzle. Ono što je još bolje i najvažnije je multukulturalno biće Tuzle, a Kreka je najmultikulturalnija mjesna zajednica u Tuzli, tako da će i Kreka i kompletna Tuzla i dalje biti čuvari multikulturalnog bića Bosne i Hercegovine. Sada je na nama da održimo ono što smo izgradili, da svake godine dodajemo sadržaj i da pratimo stanje oživljavanja tog divnog prostora i da povećavamo njegovu atraktivnost. Lijepa je to priča za zapadni dio grada, za Kreku i za Tuzlu“, zaključio je gradonačelnik Tuzle.

Zoran Petrović, predsjednik Udruženja građana „Kreka“ podsjetio je da je Udruženje donijelo odluku da svim pojedincima, organizacijama i medijima koji su pomogli u ostvarenju zajedničkog cilja, izgradnji Društvenog doma, dodijeli priznanje. „Tim povodom smo došli da uručimo gradonačelniku i Gradskom vijeću zahvalnicu. Naš cilj je bio da vratimo život na taj prostor.To smo postigli, a sljedeći naš cilj je da sačuvamo ovaj prostor i ovom prilikom smo zamolili gradonačelnika da nam pomogne u nekim dodatnim elementima koji treba da se urade na prostoru, kao što je video nadzor, oglasne table, kante za smeće i slično. Gradonačelnik je imao sluha i rekao je da ćemo i dalje dograđivati i raditi na tom prostoru“, izjavio je predsjednik Udruženja građana „Kreka“.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje