Srijeda, 21. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Učenici iz Tuzle na takmičenju u SAD-u osvojili 5 zlatnih i 19 srebrenih medalja

Učenici IX razreda Međunarodne škole u Tuzli, Dženita Mujkanović, Azra Ibrahimagić, Fadil Umihanić i Danis Mešković, a u pratnji profesora Murat Kaya, učestvovali su u finalnom takmičenja World Scholar´s Cup Tournament of Champions.

Takmičenje je organizovano u Sjedinjenim Američkim Državama, na Yale Univerzitetu. Iako se radi o takmičenju šampiona, to nije uticalo na zapažen uspjeh takmičara iz Tuzle.

“Od ukupno 1.200 takmičara, raspoređenih u 400 timova, naš tim je u kategoriji Debata, pisanje eseja i kviz, osvojio zavidne rezultate, a kući se vraćamo sa ukupno 5 zlatnih i 19 srebrenih medalja osvojenih u raznim kategorijama” – kazali su za Tuzlanski.ba učesnici ovog takmičenja.

Naime, kako kažu, okitili su se zlatom i srebrom te tako poklonili svojoj državi za Dan državnosti vrijedan nematerijalan poklon.

Inače, na ovo takmičenje naši osnovci su se plasirali pobjedom na globalnoj rundi u Bankoku, na Tajlandu, krajem juna ove godine.

U ime redakcije portala Tuzlanski.ba upućujemo iskrene čestitke učenicima IX razreda Međunarodne škole u Tuzli na osvojenim medaljama i ostvarenim rezultatima. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje