Četvrtak, 9. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Učenici generacije tuzlanskih osnovnih škola na prijemu kod glavnog imama

Preuzmite sliku

U utorak 19. oktobra 2021. godine upriličen je svečani prijem za učenike generacije svih tuzlanskih osnovnih škola. Prijem je organizovan u okviru mevludske manifestacije „Stazama Poslanika islama“.

Učenicima i učenicama koji su postigli najbolje rezultate u učenju u protekloj školskoj godini obratio se glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović.

Hafiz Huskanović im je čestitao na uspjehu i rezultatima koje su ostvarili tokom svog obrazovanja u osnovnoj školi, poželivši im da uspjehe nižu i u daljem obrazovanju. Posebno se osvrnuo na značaj kontinurianog rada i učenja, napominjući značaj znanja i obrazovanja u životu svakog čovjeka.

 • Prisutni učenici su iskazali radost i zahvalnost zbog ovog susreta:

  „Zahvalna sam ovom susretu i prilici da sretnem učenike generacija iz drugih škola. Nisam ih poznavala do sada, a ovo je prilika da se upoznamo i razmijenimo iskustva, stoga se zahvaljujem Medžlisu Tuzla na ovoj prilici i susretu koji je organizovao za nas, kazala je Ana Torbarac učenica generacije Osnovne škole „Sveti Franjo“ iz Tuzle.

  Susret je bio prilika i za razmjenu iskustava pa su učenici govorili o njihovom putu do titule najboljih učenika generacije, te njihovim izborima srednjih škola i nekim novim izazovima s kojima se susreću. Predstavljeni su i neki od projekata Medžlisa Tuzla, poput onih koji se realizuju u okviru Mreže mladih, a koji im mogu biti zanimljivi, te im je upućen poziv da budu dio istih. Iskazana je spremnost i otvorenost Medžlisa Tuzla za nove ideje i njihove eventualne projekte koji za cilj imaju unapređenje kvaliteta života i zajednice na ovom području.

  Učenicima su uručene novčane i druge prigodne hedije. Prijemu se odazvalo petnaest učenika generacije sa područja Grada Tuzla.

  Svečanom prijemu su prisustvovali Esmir-ef. Hasanović, koordinator Mreže mladih i Elmedina Osmić Brzović, savjetnica za brak i porodicu Medžlisa Tuzla.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje