Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Učenici Behram-begove medrese u Tuzli obradovali mališane JU ‘Zavod’ (FOTO)

Preuzmite sliku

Učenici i profesori Behram – begove medrese iz Tuzle posjetili su danas JU “Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju” Tuzla.

Povod posjete je bila redovna saradnja između dvije ustanove te obilježavanje Nove 1438. hidžretske godine. Ovom prilikom učenici Behram – begove medrese Tuzla izveli su svečani program za djecu, roditelje i uposlenike “Zavoda”, a nakon programa svim učenicima “Zavoda” uručili su i prigodne paketiće.

”Ovo je samo nastavak dugogodišnje uspješne saradnje ove dvije ustanove, a Godišnjim programima za školsku 2016/17. godinu planirane su brojne druge aktivnosti.

Dakle, saradnja sa Behram –begovom medresom Tuzla u ovoj školskoj godini dodatno će se unaprijediti nizom zajedničkih aktivnosti, a jedna od prioritetnih aktivnosti jeste pomoć socijalno ugroženim porodicama i učenicima JU “Zavod” te unapređenje uslova JU “Zavod” u smislu nabavke prilagođenog školskog namještaja.

Koristimo ovu priliku da se još jednom u ime učenika, roditelja i uposlenika JU “Zavod” zahvalimo učenicima, uposlenicima i menadžmentu JU Behram-begove medrese Tuzla na iskrenoj solidarnosti, empatiji i humanosti iskazanoj prema našim učenicima, njihovim porodicama te našoj ustanovi” – saopćeno je iz ove ustanove. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje