Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

U znak sjećanja na Avdu Šeraka: U nedjelju biciklistička trka ‘Panonika MTB Kup 2019’

Preuzmite sliku

Tuzlanski kompleks slanih Panonskih jezera ove godine je peti put po redu domaćin održavanja biciklističke MTB trke pod nazivom 6. Međunarodna brdsko-biciklistička utrka “Panonika MTB Kup 2019”.

Utrka će se održati u nedjelju 12.05.2019. godine sa početkom od 11:00 sati. Trka se nalazi u kalendaru takmičenja Biciklističkog saveza BiH za 2019. godinu i bodovat će se u okviru MTB Premijer lige Biciklističkog saveza BiH. Organizatori utrke su Biciklistički klub Tuzla i JKP ”Pannonica” d.o.o. Tuzla.

Od 2015. godine Panonika MTB Kup je memorijalnog karaktera i održava se u znak sjećanja na prerano preminulog tuzlanskog biciklistu, Avdu Šeraka, jednog od idejnih tvoraca Panonika MTB kupa.

Avdo Šerak je bio jedan od najpoznatijih tuzlanskih biciklista, veteran MTB biciklizma, koji je svesrdno promovirao brdski MTB biciklizam u Tuzli, zbog čega je i pokrenuo organizaciju Panonika kupa u aprilu 2014. Od 2018. godine kategorija Veterani/Masters – preko 35 godina starosti, u kojoj je vozio i rahmetli Avdo, posebno će se nagrađivati.

“Projektom imamo namjeru da popularizujemo biciklistički sport u našem gradu, a naročito brdski biciklizam, te da okupimo što veći broj djece i omladine koja voze bicikl. Cilj projekta je i uticaj na zdravlje građana, te turizam i ekologiju u našem gradu. Realizacijom ovog projketa očistit će se postojeće staze na Slanoj Banji čime će se omogučiti njihovo veče i sigurnije korištenje kako za bicikliste tako i za svakodnevne šetače”, izjavio je Mirsad Jusić, predsjednik BK Tuzla.

Pozivamo sve bicikliste, profesionalce i rekreativce, da učestvuju u ovom prazniku biciklizma u Tuzli, poručili su organizatori.

Sve dodatne detelje u vezi biciklističke MTB trke možete pronaći OVDJE!

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje