Utorak, 22. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U UKC Tuzla upriličen novogodišnji prijem za novinare

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, doc. dr. Nešad Hotić upriličio je u srijedu prijem za novinare.

Pored direktora, novogodišnjem prijemu, prisustvovali su i prof. dr. Fahrija Skokić, pomoćnik direktora za medicinske poslove, dipl. med. teh. Mirza Jahić, pomoćnik direktora za sestrinstvo, dipl. pravnik Ervin Mujkić, pomoćnik direktora za pravne poslove i doc. dr. sc. Nihad Mešanović, dipl.ing.el. načelnik Sektora za informacione tehnologije.

Tokom razgovora sa novinarima, direktor UKC Tuzla, doc. dr. Nešad Hotić je istakao da su u 2017. godini uvedene nove savremene i visokosofisticirane dijagnostičke procedure i operativne metode, ali i vršena kontinuirana edukacija kadra. Prema njegovim riječima broj pregleda i usluga povećan je u odnosu na 2016. godinu. Broj ambulantnih operacija u odnosu na predhodnu godinu povećan je za 577 pacijenata, broj operacija za ležeće pacijente povećan za 318 pacijenata, dok je broj liječenih pacijenata veći za 200. Za pomenuti period broj specijalističkih pregleda i usluga veći je za 189.787 u odnosu na predhodnu godinu.

Direktor Hotić je napravio osvrt i na nove procedure, smanjene liste čekanja, kao i na nabavku nove medicinske opreme i brojne radove koji su u tekućoj 2017. godini bili izvođeni na adaptacijama i rekonstrukcijama pojedinih klinika.

Novinari su iskazali interes i za uvođenje sistema elektronskog kartona pacijenata i elektronskih uputnica što doprinosi bržem procesu razmjene podataka između ustanova primarne i sekundarne zdravstvene zaštite. Također, ovom prilikom predstavljeni su i planovi za narednu godinu, u kojima se akcenat stavio na uvođenje novih procedura, prijem novog medicinskog kadra svih profila i osavremenjavanje opreme i prostora.

Novogodišnji prijem je bio i prilika za dodjelu zahvalnica medijskim kućama koje su u toku godine blagovremeno i objektivno izvještavali o događajima u UKC Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,