Subota, 4. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli upriličena centralna mevludska svečanost za žene

Preuzmite sliku

Centralna mevludska svečanost za žene u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Tuzla upriličena je u nedjelju 31. oktobra 2021. godine u Svijetloj džamiji u Slavinovićima.

Odlomke iz mevlud-i šerifa i splet ilahija i kasida proučile su članice hora Asocijacija žena i Mreže mladih Medžlisa Tuzla.

Okupljenim vjernicama prigodno predavanje održala je prof. Azra Fazlović. Prof. Fazlović je govorila o Poslaniku a.s. i njegovoj kćerki Fatimi, ističuči da u našim srcima pored ljubavi za Allahovog miljenika može i treba da bude mjesta i za ljubav prema Fatimi.

Mevludi su uvijek dobra prilika da vjernici obnove svoju ljubav prema Poslaniku a.s., da je pojačaju i ovakve ih svečanosti motiviraju datu ljubav njeguju ljepše i bolje.

– Mevludske svečanosti za žene su tradicionalne na području Medžlisa Tuzla, nismo ih prekidali ni u vrijeme pandemije, tada su bile organizovane u prilagođenim uslovima. I večerašnja je uz pridržavanje epidemioloških mjera, kazala je koordinatorica Odjela za brak i porodicu Elmedina Osmić Brzović.

Koordinatorica Osmić Brzović se zahvalila imamu Svijetle džamije Esnaf-ef. Imamoviću i koordinatorici Enisi Imamović na organizaciji i gostoprimstvu, kao i svima koje su svojim dolaskom uljepšale ovu svečanost.

Mevludu u Svijetloj džamiji prisustvovale su vjeroučiteljice, koordinatorice i džematlijke. (medzlistuzla.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,