Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli u nedjelju tribina “Ukrajina, svjedočenje sa lica mjesta”

Preuzmite sliku

Tribina pod nazivom “Ukrajina, svjedočenje sa lica mjesta” najavljena je za 4. decembar u Tuzli u organizaciji nevladine asocijacije Kameleon.

– Izuzetno je bitno da u ovim trenucima svjetske krize Tuzla još jednom potvrdi svoje opredjeljenje za demokratiju, pravičnost i pravdu. Iz tog razloga smo odlučili da pozovemo ljude koji zaista sa lica mjesta mogu svjedočiti o antidemokratskim i nehumanim stvarima koje se dešavaju u Ukrajini – naveli su u saopćenju organizatori.

Najavljeni gosti na tribini su Tetjana Ščerbak, zamjenica guvernera Kijevske oblasti, Violetta Dvornikova, savjetnica gradonačelnika Irpina i zamjenica šefa Kijevskog regionalnog ogranka PP “Batkivščina”, Trohim Ivanov, savjetnik gradonačelnika Višgoroda te Konstantin Bondarev, narodni zastupnik u parlamentu Ukrajine.

Skupu će se obratiti i Nenad Čanak, zastupnik u skupštini Vojvodine, prijatelj Tuzle te čovjek koji je bio u Ukrajini za vrijeme rata i ratne traume, Mihailo Serhii, otpravnik poslova u Ukrajinskoj ambasadi v.d. gradonačelnika Tuzla g-din Zijad Lugavić.

Tribina se održava u zgradi Grafičar, u nedjelju 04.12 od 15-17:00 h.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje