Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli se pojavile lažne medicinske sestre

doktorica
Preuzmite sliku

Kako bi na lagan način zaradile i po nekoliko stotina KM, dvije ženske osobe su otkrile način kako da to ostvare.

\"doktorica\"Naime, obukle su bijele mantile te kupile aparat za mjerenje krvnog pritiska i kontrolu šećera u krvi i krenule su u varanje građana u Tuzli, kojima su kasnije za mjerenje pritiska naplaćivale 10, 15 ili čak 20 KM.

Do sada su uspjele prevariti nekoliko osoba, isključivo penzionera. U Domu zdravlja Tuzla tvrde da je riječ o klasičnoj prevari od strane pojedinaca i da oni s tim nemaju baš nikakve veze.

„Tako nešto nema veze sa Domom zdravlja. Naše službe koje odlaze u kućne posjete imaju adekvatne akreditacije koje su prepoznatljive\”, kazao je Adis Nišić – glasnogovornik Doma zdravlja Tuzla.

Nišić ističe da je ova ustanova izgradila i sistem kako bi gotovo uvijek ista medicinska sestra posjećivala jednu porodicu, da ne bi dolazilo do zabune i slično. Na svakoj akreditaciji službenih osoba Doma zdravlja ima pečat ove ustanove kao i ime i prezime doktorice ili medicinskog osoblja tako da građanin to uvijek može tražiti na uvid. Pored toga građanima treba da bude jasno da ljekari na terenu ne mogu vršiti bilo kakve naplate.

„Nama je stvarno žao što građani nasjedaju na takve stvari. Vi govorite o naplati to nije u našoj nadležnosti i mi to ne radimo\” istakao je Nišić.

Cijeli slučaj smo provjerili i u tuzlanskoj policiji. Međutim, prijava od građana još uvijek nema.

„Ja se zahvaljujem i RTV Slon na ovoj intervenciji, a građanima savjetujem da osobe koje se lažno predstavljaju ne primaju u kuću nikako\”, rekao je Adis Nišić.

Dakle ukoliko na vašu kućnu adresu pokucaju osobe koje se predstavljaju kao medicinske sestre i ako sumnjate da je riječ o osobama koje se lažno predstavljaju, potrebno je obavijestiti policiju na besplatan broj 122.

Izvor: RTV Slon / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: