Subota, 16. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli otvorena treća samostalna izložba “Nisi sam/a” tuzlanskog umjetnika Ramova

Preuzmite sliku

Sinoć je na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop) otvorena treća samostalna izložba slika tuzlanskog umjetnika Ramova pod nazivom “Nisi sam/a”.

 

Ova izložba je dio završnice projekta “Očuvanje mentalnog zdravlja mladih” kojeg je realizovalo Udruženje “Mladi Tuzle” u partnerstvu s Pozorištem mladih Tuzle, uz podršku Grada Tuzla, Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i Centra za kulturu Tuzla.

Pored svečanosti otvaranja izložbe upriličena je i i dodjela nagrada za pobjednike literarnog konkursa “Nisi sam/a“ u kojem su učestvovale osnovne i srednje škole Tuzlanskog kantona, kao i premijera kratkog filma “Nisi sam/a” kojim je i svečano otvorena izložba, a koji možete pogledati na Youtube kanalu “Mladi Tuzle“.

Zbog cijele situacije koja je prouzrokovana zbog pandemije korona virusa, ali otvorenju izložbe prisustvovao određeni broj osoba, u skladu sa mjerama koje su donesene.

Podsjećamo izložba je otvorena do 08.01.2021. i možete je pogledati u periodu od 15h-18h, svakog dana izuzev 31.12.2020 i 01.01.2021. godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,