Srijeda, 22. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Održan Sajam zapošljavanja u Tuzli: GIKIL u stalnoj potrebi za novim radnicima, interesantan program ProCredit Banke, Lafat nudio konkretna radna mjesta (FOTO/VIDEO)

Popularno

U organizaciji  JU Služba za zapošljavanje TK Tuzla uz podršku Federalnog zavoda za zapošljavanje i Projekta zapošljavanja mladih – YEP danas je u velikoj sali Sportsko – kulturno – privrednog centra „Mejdan“ u Tuzli održan Sajam zapošljavanja 2017. na kojem je učešće uzelo oko 50 poslodavaca sa 1.000 ponuđenih radnih mjesta.

Današnji sajam nudio je dvije prilike, priliku nezaposlenim osobama da na jednom mjestu, između oko 1.000 radnih mjesta koliko je na sajmu ponuđeno, pronađu nešto što odgovara njihovim željama, interesovanjima i kompetencijama te priliku da se mimo konkursa i formalnih procedura predstave poslodavcima i ponude svoje sposobnosti i usluge.

To je i prilika da se i budući radnici ukratko upoznaju sa poslovnom politikom budućeg poslodavca.

Istovremeno, Sajam je ponudio i mogućnost poslodavcima da na jednom mjestu vide, selektiraju, ali i odaberu upravo one osobe koje odgovaraju njihovim poslovnim potrebama i profilima, koje će svojim radom i novom energijom doprinijeti još uspješnijem poslovanju poslovnih subjekata.

“Osim ponude radnih mjesta poslodavaca učešće na sajmu uzeli su i izlagači koji su nudili različite obuke, kurseve i dokvalifikacije. Takkođer na sajmu posjetioci su imali priliku da upoznaju i nekoliko pozitivnih primjera koji su pokrenuli svoj vlastiti biznis ud podršku Službe za zapošljavanje” kazala je za Tuzlanski.ba Amela Makul, stručni saradnik za informisanje u Službi za zapošljavanje TK Tuzla.

U uvodnim obraćanjima je akcentirano lično predstavljanje zainteresiranih jednom ili više poslodavaca, uz mogućnost ostavljanja svojih podataka, što vodi ka ulazu u uži izbor kandidata za posao ili mogućnost zaposlenja već na Sajmu. Tokom Sajma, svi zainteresirani mogli su dobiti i stručnu podršku i pomoć uposlenika JU Službe za zapošljavanje TK pri popunjavanju prijavnog obrasca, izradi biografije i pristupa, odnosno predstavljanja poslodavcima, a na Sajmu su bili prezentirani i programi sufinansiranja zapošljavanja.

 • “Sajam ne služi samo tražiocima zaposlenja, već i poslodavcima koji imaju priliku prikupiti veliki broj motivacionih pisama i biografija od kojih će moći formirati svoju bazu podataka, a koje će im doprinijeti uštedi vremena prilikom budućih zapošljavanja, jer neće morati raspisivati oglas, kontaktirati Službu ili drugi servis za posredovanje pri zapošljavanju”, kazao je u izkavi za medije direktor Službe za zapošljavanje TK Senad Muhamedbegović.

  Pozivu na učešće odazala se i Global Ispat Koksna Industrija iz Lukavca obzirom da je potreba za novim kadorvima u ovoj kompaniji velika i kontinuirana.

 • “GIKIL u skorijem periodu planira da zaposli inženjere, električare kao i razne KV struke. Međutim tu se priča ne završava, u GIKIL-u skoro svakednevno imamo potrebe za različitim stručnim spremama i ovo je bila odlična prilika da u direktnoj komunikaciji za nezaposlenim ostvarimo taj neki prvi kontakt, predstavimo im šta je to što naša kompanija nudi te ih upoznamo i sa našim otvorenim programom za stručno usavršavanje” – kaže Samira Hasagić, šef korporativnih komunikacija u GIKIL-u uz napomenu da se sve dodatne informacije mogu pronaći i na njihovoj web stranici.

  Interesantan šestomjesečni program u oblasti finansija i bankarstva mladim ljudima u potrazi za poslom na današnjem Sajmu zapošljavanja u Tuzli ponudila je i ProCredit Banka.

 • “Program je namijenjen svima koji su završili fakultet bez obzira na smjer i vrstu fakulteta. Svi koji se prijave imaju priliku da kroz ovaj program steknu dodatno obrazovanje u finansijama i bankarstvu. Teorijski dio obuke odvija se izvan BiH a praktični u našim poslovnicama širom BiH nakon čega im se pruža prilika zaposljenja u našoj banci” isakla je na naš portal Mevlida Đečević-Koštrebić  ispred Odjela ljudskih resursa ProCredit Banke.

  Eldin Brkić izvršni direktor kompanije ”Lafat Komerc” Kalesija, koja se bavi obradom metala, proizvodnjom kotlova i kamina na pelet, jedna je od uspješnijih kompanija kada je u pitanju privreda TK kazao je kako su na sajam došli ponuditi konkretna radna mjesta.

 • “Ovo je odličan događaj za TK kada je u pitanju privreda jer imamo priliku da pokažemo konkretno za kojim radnim mjestima imamo potrebu a posebno kada je u pitanju razvojno-proizvodna grana privrede. Naši uposlenici su mladi i vrijedni ljudi i prosjek godina je 31 od 322 uposlna što je naš najveći benifit” – kaže Brkić.

 • Glasnogovornica Fabrike namještaja “Izazov” Kalesija, Emina Jakupović u razogovoru sa našom ekipom poručila je mladim ljudima da im oslonac ne bude samo obrazovanje već da moraju sami dodatno da se edukuju i tako budu interesantniji poslodavcima ali će se i izdvojiti iz mase ostalih kandidata čije su prijave skoro pa identične. (A.K. / Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje