Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli održan seminar “Terapija smijehom”

terapija smjehom
Preuzmite sliku

Udruženje majki hendikepirane djece Tuzla održalo je u Tuzli seminar pod nazivom „Terapija za smijehom”, na kojem su učesnici poslije prezentacije primijenili terapiju u trajanju od trideset minuta gdje su doživjeli pozitivan učinak.

terapija smjehomIskren smiješak povlači cjelokupne nabore oko usta i očiju i mijenja cjelokupni izraz lica, dok lažni osmijeh uključuje samo usta. Što se češće smijete više ćete biti doživljeni kao prijateljska, topla i pristupačna osoba – izjavila je voditeljica seminara Hajra Kadrić, koja je ujedno realizacijom ovog seminara polagala i praktični dio ispita kreativna terapija.

Pojasnila je da je osmijeh najmoćnije sredstvo neverbalne komunikacije, te da se terapijom smijeha može baviti svako ko ima želje i volje za rad.

Predsjednica Udruženja hendikepirane djece Tuzla, kazala je da osmijeh utiče na članove ovog udruženja zato što poboljšava raspoloženje djece i utiče na njihovo zdravlje.

Ova terapija će im dobro doći, mi ćemo učiniti sve da izmamimo osmijeh na njihova lica, a smijeh od srca je lijek – izjavila je predsjednica Udruženja hendikepirane djece Tuzla Sajda Arnautović, istakavši da će i ubuduće nastaviti ovu terapiju za smijehom.

Učesnici na današnjem seminaru su nakon praktičnog dijela primjene terapije za smijehom u trajanju od trideset minuta usmeno i pismeno iznijeli svoja pozitivna mišljenja i osjećanja.

Terapija za smijehom primijenjuje se u preko 60 zemalja širom svijeta.

Udruženja majki hendikepirane djece Tuzla imaju u planu održati prvi seminar za buduće voditelje „Terapija za smijehom” u Bosni i Hercegovini, koji će biti održan 25. i 26. maja ove godine.

Fena / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: